VVSB boekt derde overwinning op rij bij GOES

Na overwinningen op VVOG en SteDoCo heeft VVSB ook GOES aan de zegekar gebonden. Op een zwaar grasveld nam VVSB al snel de leiding via doelpunten van Bert Steltenpool en Danny Bakker. De Noordwijkerhouters verzuimde in de eerste helft de score verder te verhogen, waardoor GOES in de tweede helft nog hoop zag. Hiep Nguyen schoot twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer binnen. Verder kwamen de Zeeuwen niet.

VVSB startte sterk in Zeeland en had al binnen een paar minuten op voorsprong kunnen staan. Topschutter Felitciano Zschusschen had echter het vizier nog niet op scherp staan. De thuisploeg leek er in het begin niet bij het met hoofd, want VVSB kreeg alle ruimte om aanvallen te creëren. Diverse spelhervatting werden ternauwernood in de scrimmage wegwerkt, maar na een klein kwartier was het geluk op bij GOES.

Zschusschen kon er met de bal vandoor en schoot in de lange hoek. Doelman Brian Meulmeester kon deze poging nog pareren, waarna de bal in het niemandsland lag. Spits Bert Steltenpool was er als de kippen bij om de openingstreffer in het lege doel te schieten. Niet veel later werd het al 0-2. Tim de Rijk veroverde de bal op het middenveld en gaf deze mee aan Zschusschen. De aanvaller dreigde veelal met het schot, maar gaf de bal subtiel aan de vrijstaande Danny Bakker. De middenvelder die langzaamaan weer terugkeert op niveau krulde de bal fraai de kruising in.

De thuisploeg had in de 20e minuut de eerste mogelijkheid, maar doelman Ruben Valk keerde het schot van Mart de Kroo. Toch bleef VVSB in het eerste bedrijf veruit de betere ploeg van het veld. Kansen waren er te over, maar doelman Meulmeester stond zijn mannetje in het doel van GOES. Zo hadden met name Zschusschen en Steltenpool een grote kans voor de 0-3.

Na de rust tapte GOES al uit een ander vaatje en drong het VVSB meer terug. Kansen waren schaars, maar toch stond het na verloop van tijd 1-2. Een zondagsschot van Hiep Nguyen belandde in de lange hoek. Dit bleek het startsein van een aanvallender GOES, waardoor er meer ruimte kwam voor de aanvallers van VVSB.

Toch was het belangrijkste moment van de slotfase voor het doel van VVSB. Verdediger Peter Verhoeve wilde de bal achter het doel koppen, maar die bal was te kort waardoor doelman Valk toch nog een keer gestrekt naar de lat toe moest. De laatste kans van de wedstrijd was voor topschutter Steve Schalkwijk, maar net als in de eerste helft schoot de spits van GOES naast het doel.

GOES – VVSB 1-2: 13. Steltenpool 0-1, 15. Bakker 0-2, 63. Nguyen 1-2.

VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Justin Valk, Peter Verhoeve, Gino Demon, Tim de Rijk; Ties Evers, Rob Zandbergen, Danny Bakker (90. Tomas Arroyo); Bert Steltenpool (73. Lulinho Martins), Felitciano Zschusschen.

Tekst en foto: Stefan van den Burg