VVSB boekt belangrijke zege op Barendrecht

De wedstrijd tussen de nummer 16 en 18 van de ranglijst zal niet de boeken in gaan als een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Desondanks sprong VVSB een stuk bekwamer om met de spaarzame kansen die zij kregen. Vlak voor rust was het Tommy Bekooij die met een schitterende volley en een strafschop voor de 0-2 ruststand zorgde. Na de thee was het al snel Frank Tervoert die voor de genadeklap zorgde. Yarick Dorst maakte de stand nog iets dragelijker voor de gastheren, maar VVSB pakte hiermee haar 4e overwinning in 5 wedstrijden.

In een typische degradatiekraker waren beide ploegen in de beginfase vooral bezig om elkaar van het scoren af te houden. Echt spraakmakend was het dus niet en hierdoor waren spaarzame mogelijkheden al opwindend. Zo kon Max van Dijk het doel net niet vinden met een kopbal en was de afstandspoging van Yarick Dorst een metertje te hoog om het doelman Ruben Valk echt lastig te maken.

De eerste kans van VVSB was wel direct raak. Nadat Jelmer Vijlbrief de bal vanaf links voorgaf werd deze nog verlengd door Yorik van Deelen waarna de bal bij Tommy Bekooij terecht kwam. De topschutter van VVSB dacht niet na en liet met een schitterende volley doelman Lee-Quincy Cheuk-A-Lam kansloos. In de blessuretijd werd Frank Tervoert onreglementair van het scoren afgehouden, waardoor scheidsrechter Wim Bronsvoort VVSB een strafschop gaf. Opnieuw ging Bekooij achter de bal staan en zorgde hij op een zeer fijn moment voor de 0-2.

Vijf minuten na de rust was de wedstrijd beslist. Jordy Zwart gaf een diepe bal richting Tervoert die verdediger Van Dijk van zich afschudde en met een lage schuiver voor de 0-3 zorgde. VVSB controleerde de wedstrijd maar vergat een ruimere marge aan te nemen. Hierdoor werd het nog even spannend nadat Dorst met een afstandspegel voor de 1-3 zorgde.

Toch kon Barendrecht geen potten meer breken en kwam de zege van VVSB geen moment meer in gevaar. Door de overwinning van VVSB is het gat met de laatste en dus directe degradatieplaats nu opgelopen naar 5 punten en staan de Noordwijkerhouters nog altijd op de 1e plaats in de 3e periode.

Barendrecht – VVSB 1-3: 41. Bekooij 0-1, 45+3. Bekooij (p) 0-2, 50. Tervoert 0-3, 71. Dorst 1-3.

VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Zwart, Verlaan, Vijlbrief; Ten Hoope, De Rijk, Bakker; Tervoert (83. Martins), Bekooij.