VVSB boekt belangrijke thuisoverwinning op HHC Hardenberg

VVSB heeft haar tweede overwinning op rij onder leiding van Jack Honsbeek geboekt. Voor de rust toonde de gastheren zich uiterst effectief door 3 ballen achter doelman Sander Danes te krijgen. Sven Verlaan zorgde voor de openingstreffer, waarna Mo el Osrouti de marge verdubbelde. Frans van Niel zorgde enkele seconden voor rust voor de 3-0. Na de thee kregen beide ploegen kansen op doelpunten, maar duurde het lang tot Koos Werkman de 3-1 verzorgde. El Osrouti zorgde voor de geruste harten in Noordwijkerhout met de 4-1. De laatste treffer van Rob van der Leij was enkel nog voor de statistieken.

Trainer Jack Honsbeek moest noodgedwongen wisselen in zijn basiself in vergelijking met de wedstrijd tegen De Treffers. Jelmer Vijlbrief kreeg de rode kaart en werd vervangen door Sven Verlaan. Jordy Zwart raakte geblesseerd, waardoor Richelo Fecunda weer mocht starten. Peet van der Slot, die vorige week zijn 200e wedstrijd voor VVSB speelde, schoof hierdoor door naar een plek centraal in de verdediging samen met Tomas Arroyo.

Ruben Valk moest al snel handelend optreden op een inzet van Rens van Benthem. De Noordwijkerhoutse doelman hield zijn doel schoon. Zijn collega aan de andere kant had daar wat meer moeite mee, het schot van Tommy Bekooij kon Sander Danes maar net uit het doel houden. Een kwartiertje later was het opnieuw Bekooij die Danes testte en de bal tot corner verwerkte. Aanvoerder Vladimir Jozic trapte de hoekschop, waarna Verlaan zijn hoofd tegen de bal kon krijgen en Danes kansloos liet.

Tien minuten later schoof Kevin Görtz de bal in de voeten van Mo el Osrouti. De handige aanvaller van VVSB omspeelde Koos Werkman en doelman Danes en schoof de bal in het lege doel. En de koek bleek nog niet op voor VVSB. In de slotseconden van de eerste helft zorgde Frans van Niel met een kopbal voor de 3-0, na een uitstekende lange bal van Verlaan.

In de tweede helft trachtte coach Gert-Jan Karsten van HHC Hardenberg zijn ploeg aanvallender te laten voetballen door het achterin één op één te zetten. Dit gaf veel ruimte voor de VVSB-aanvaller El Osrouti, Bekooij en Pieter Koopman. De spits van VVSB kreeg een goede mogelijkheid om de score na rust verder op te voeren, maar de rebound die voor zijn voeten kwam schoot hij over het doel van HHC.

Doelman Valk bleef op zijn hoede voor de aanvallen van de gasten en pakte met een knappe redding de kopbal van Rick Hemmink. En ook spits Rob van der Leij zag zijn stijlvolle bal niet in het net belandden. Verdediger Koos Werkman zag het net wel bollen, waarna HHC Hardenberg weer meer geloof kreeg in een verder vervolg in deze wedstrijd. Toch verdween die hoop al snel doordat El Osrouti doelman Danes weer uitkapte en met zijn 2e van de avond de 4-1 binnen schoot. De rake kopbal van Rob van der Leij in de slotminuut was enkel nog voor de statistieken.

VVSB – HHC Hardenberg 4-2: 28. Verlaan 1-0, 38. El Osrouti 2-0, 45. Van Niel 3-0, 78. Werkman 3-1, 82. El Osrouti, 4-1, 89. Van der Leij 4-2.

VVSB: Valk, Fecunda, Arroyo, Van der Slot, Verlaan, Jozic (83. Theuns), De Rijk, Van Niel (55. Van Pelt), El Osrouti (85. Lovecchio), Koopman, Bekooij.

Tekst: Stefan van den Burg