VVSB blijft op de winnende tour

Speelronde 17 bracht JOS Watergraafsmeer naar Noordwijkerhout. In de wedstrijd die vervroegd werd wegens het Nederlands Elftal kwam VVSB al snel op achterstand door een benutte strafschop van Raymond Fafiani. VVSB liet zich niet van de wijs brengen en bracht voor rust via Danny Bakker de score weer op gelijke hoogte. Na rust bleek topschutter Leroy George opnieuw goud waard voor de paars-gelen met drie doelpunten. Ian van Otterlo en tegenstander Malcolm Esajas bepaalde de eindstand op 5-2.

VVSB kende een valse start in de thuiswedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer. Doelman Ruben Valk tastte mis bij een lange bal van de gasten uit Amsterdam. Nicky Eekhout probeerde met een sliding nog het schot te voorkomen, maar raakte Richie Owusu-Ansah. Scheidsrechter Van Kommer kon niet anders dan een strafschop toekennen. Raymond Fafiani ging achter dit buitenkansje staan en schoot zijn ploeg op een 0-1 voorsprong.

De paars-gele formatie liet zich niet van de wijs brengen, maar had even nodig om tot goede kansen te komen. Het eerste schot van formaat op doel was daardoor wel direct raak. Danny Bakker speelde de bal in op Leroy George. De aanvaller van VVSB legde bal met zijn hak weer klaar voor Bakker. Het verfijnde linkerbeen van de middenvelder krulde de bal via de onderkant van de lat het doel in.

In de tweede helft kwam VVSB sterk uit de startblokken. De bal van achteruit van Tim de Rijk werd goed op waarde geschat door Jesse van Nieuwkerk. De aanvaller van VVSB kon met een uiterste krachtsinspanning de bal voor het doel trekken. Topschutter George stond bij de eerste paal klaar om de bal van zijn aanvalspartner in te tikken. Even later kon Hanne Hagary toch de gelijkmaker maken, maar was het doelman Valk die de voorsprong in stand hield.

Tim de Rijk speelde zijn 200e wedstrijd voor VVSB en kon dit heugelijk feit opfleuren met een assist. De captain van de thuisploeg gaf een panklare voorzet voor George, die zo zijn 2e van de middag kon afdrukken. Een kleine tien minuten later werd de score verder opgevoerd. Invaller Jayson Halman creeerde een scrimmage voor het doel van JOS Watergraafsmeer, waarna Ian van Otterlo er als de kippen bij was om de bal vlak voor doelman Bas Schol in het doel te schieten.

De koek was nog niet op voor VVSB, want nog geen minuut later werd het ook nog 5-1. Een vreemde terugspeelbal van de Amsterdammers werd opgepikt door George. Hij omspeelde doelman Schol, profiteerde van de glijpartij van Boersma en schoot zijn 17e van het seizoen binnen. Het slotakkoord was voor de gasten. Uit een voorzet van Richmond Bossman kopte good-old Malcolm Esajas de stand naar een dragelijkere 5-2.

Volgende week speelt VVSB de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het is opnieuw een thuiswedstrijd. Op Sportpark de Boekhorst komt dan het Haagse Quick langs. Aanvang is 15.30 uur.

VVSB – JOS Watergraafsmeer 5-2: 3. Fafiani (p) 0-1, 27. Bakker 1-1, 47. George 2-1, 66. George 3-1, 74. Van Otterlo 4-1, 75. George 5-1, 83. Esajas 5-2.
VVSB: Ruben Valk (84. Winston Luijs); Richelo Fecunda, Nicky Eekhout, Max Ossendrijver, Tim de Rijk, Jermano Lo Fo Sang (69. Jelmer Vijlbrief); Lars Rauws (84. Enzo Huntink), Danny Bakker, Ian van Otterlo; Leroy George (84. Mike Bekooij), Jesse van Nieuwkerk (72. Jayson Halman).