VVSB blijft ook na de winterstop winnen

Ook na 7 weken zonder competitievoetbal heeft VVSB de winnende lijn vast weten te houden. Op het eigen Sportpark de Boekhorst wonnen de paars-gelen een zwaarbevochten wedstrijd van UNA. Aanvoerder Tim de Rijk leidde zijn team naar de voorsprong, maar deze werd al snel teniet gedaan door collega-aanvoerder Brian Boogers. In de slotfase klopte VVSB op de deur van UNA en werd de aanvalsdrang beloond. Middels een strafschop scoorde Danny Bakker de winnende en bevrijdende 2-1.

In een onderhoudend openingsfase was het spelbeeld van beide ploegen klip en klaar. UNA probeerde met veel lopende spelers en de lange bal het VVSB moeilijk te maken. De eerste kans was dan ook voor de Brabantse gasten. Max van den Akker vond doelman Ruben Valk op zijn weg. VVSB probeerde via het vertrouwde combinatievoetbal door de stugge verdediging van UNA te komen. De 4e corner in 10 minuten zorgde voor de openingstreffer. Leroy George trapte de corner puntgaaf op het hoofd van Tim de Rijk die de bal bij de eerste paal verlengde richting de tweede en zo zijn ploeg op voorsprong bracht. Lang stond de voorsprong niet op het scorebord. Brian Boogers werd de diepte ingestuurd en schoot de bal via een fraaie lob over doelman Valk heen en zorgde zo weer voor de gelijke stand.

VVSB bleef het betere veldspel tonen en had via Jesse van Nieuwkerk bijna op een snelle 2-1 gekomen. De spits van VVSB kopte de voorzet van De Rijk echter op de paal. Met nog een kleine 10 minuten ontbrandde de wedstrijd. Na een klein opstootje rond de middenlijn haalde scheidsrechter Cantineau beide ploegen even naar de kant voor een afkoelingsperiode van rond de vijf minuten. En ook de rust werd op een bijzondere manier gehaald. UNA-doelman Petar Stoskovic had de bal zonder ook maar iemand in de buurt en schreeuwde het ineens uit van de pijn. De doelman ging er onder begeleiding van de medische mensen het veld af en ook de 21 overige acteurs gingen de kleedkamers opzoeken.

Na de rust bleef het spel op en neer gaan en deelde beide ploegen enkele speldenprikken uit. Twintig minuten voor tijd begon VVSB aan het slotoffensief. Zo werd een kopbal van Max Ossendrijver vlak voor de lijn weggehaald en kopte Van Nieuwkerk de voorzet van invaller Jermano Lo Fo Sang net over het doel van Giel Flokstra. Ruim tien minuten voor tijd kreeg VVSB een strafschop na een overtreding op Van Nieuwkerk. Danny Bakker ging achter de bal staan en schoot de middenvelder, VVSB naar een 2-1 voorsprong.

Ondertussen werden ook de nieuwkomers Ricardo Kuijvenhoven en Bryan Iliohan binnen de lijnen gezet. Zij zagen dat UNA nog één grote kans kreeg op de gelijkmaker, maar Teun Willems zag dat doelman Valk niet van plan was om nog een doelpunt te incasseren. De doelman won het 1 op 1 duel van de invaller.

De negende overwinning op een rij werd hierdoor veiliggesteld. Nummer 10 kan VVSB volgende week gaan behalen bij Groene Ster. In Heerlerheide wordt op zondag om 14.30 uur afgetrapt.

VVSB – UNA 2-1: 10. De Rijk 1-0, 14. Boogers 1-1, 81. Bakker (p) 2-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (82. Bryan Iliohan), Nicky Eekhout, Max Ossendrijver, Tim de Rijk, Jelmer Vijlbrief (65. Jermano Lo Fo Sang); Lars Rauws, Danny Bakker (82. Obi Onyeike), Ian van Otterlo; Leroy George (88. Ricardo Kuijvenhoven), Jesse van Nieuwkerk.