VVSB beleeft geen schokeffect bij Koninklijke HFC

Ook onder leiding van interim-coach Jan van den Berg heeft VVSB geen winst te pakken in de Tweede divisie. VVSB kreeg de kansen in de eerste helft, maar kon niet tot scoren komen. Met name in de tweede helft kregen de Noordwijkerhouters daarvoor de deksel op de neus van de Koninklijke HFC. De 2-0 van Khalid Tadmine was de nekslag voor VVSB, waarna in de slotfase de 3-0 enkel nog voor de statistieken was.

Interim-coach Jan van den Berg trachtte met een extra verdediger het aantal tegendoelpunten te verminderen. VVSB startte hierdoor wat afwachtend en liet het spel maken over aan Koninklijke HFC. Daar kwam ook de eerste kans uit voor de gastheren. Lars Weistra omspeelde vrij simpel Kevin Brands en Tim de Rijk, maar schoot de bal in het zijnet.

VVSB werd bij tijd en wijle gevaarlijk uit de omschakeling. De Rijk veroverde de bal op het middenveld van Peet van der Slot, waarna hij Tommy Bekooij aan het werk zette. De rappe aanvaller van VVSB wilde de bal in de lange hoek krullen, maar zijn schot werd nog aangeraakt door doelman Gerard van Rossum en tot corner verwerkt.

Na 20 minuten was het wel raak voor Koninklijke HFC. Uit een vrije trap van Weistra, kwam de bal vlak voor de voeten van Wessel Boer die met een sliding de bal uit de kluts in het doel werkte. Enkele minuten later speelde Kevin Brands, Danny Bakker aan. De middenvelder van VVSB gaf de bal laag voor op Arno Dijkstra, die de bal van dichtbij naast het doel van Van Rossum tikte.

Ook de mee opgekomen verdediger Tomas Arroyo werd gevaarlijk voor het doel van Koninklijke HFC. Uit de voorzet van Jelmer Vijlbrief kwam Arroyo een teenlengte te kort om de bal goed op doel te kunnen schieten. Vlak voor de rust kon Koninklijke HFC nog gevaarlijk worden, maar uit de 4 corners op rij hoefde Ruben Valk niet op te treden.

Na de flinke hagelbui in de rust trachtte Van den Berg met Frans van Niel en Lulinho Martins als invallers, de score om te draaien. Echter was het na een kwartier in de tweede helft opnieuw raak voor de thuisploeg. Weistra stuurde Khalid Tadmine alleen op doelman Valk af, waarna de spits koelbloedig voor de 2-0 zorgde.

VVSB kwam deze klap niet meer te boven, waarna de wedstrijd als een nachtkaars uitbrandde. In de blessuretijd zorgde Robin Eindhoven uit de counter nog voor de 3-0. Volgende week wacht opnieuw een uitwedstrijd voor VVSB. Excelsior Maassluis is dan de tegenstander.

Koninklijke HFC – VVSB 3-0: 20. Boer 1-0, 60. Tadmine 2-0, 90. Eindhoven 3-0.

VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Zwart, Batist (46. Van Niel), Vijlbrief (79. Ten Hoope); Bakker, Brands, De Rijk; Dijkstra (46. Martins), Bekooij.