VVSB beleeft fantastisch comeback bij Rijnsburgse Boys

Het zag er lang niet naar uit dat VVSB met minimaal een punt terug naar De Boekhorst ging. Tot de 70e minuut stond Rijnsburgse Boys nog met 2-0 voor. Maar door doelpunten van Mo el Osrouti, Tommy Bekooij (penalty) en in de slotminuut van Loyd van der Wilden pakte VVSB haar eerste overwinning van dit seizoen.

In een weinig hoogstaande eerste helft waren de kansen zeer schaars. Joel Tillema kopte over het doel van VVSB, Vladimir Jozic zag tot tweemaal toe zijn schot gered worden door doelman Richard van Nieuwkoop. Met nog 10 minuten tot de rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Uit de corner van Wesley Goeman kopte Tillema de bal achter Ruben Valk. Diezelfde doelman had enkele minuten later nog een katachtige redding op de kopbal van Giovialli Serbony.

De tweede helft was nog nauwelijks begonnen of het stond al 2-0. De bal kwam via Maikey Parami bij Tillema terecht, die hard en hoog de bal in het doel schoot. Nadat Carlos Opoku nog een bal naast het doel van VVSB kopte en Tillema vergat de trekker over te halen, begon VVSB met nog een half uur te gaan meer aan te zetten. Trainer Mark Schenning ging aanvallend wisselen en bracht Loyd van der Wilden voor Jordy Zwart. Met deze extra aanvaller werd Rijnsburgse Boys gedwongen achteruit te lopen, waardoor VVSB meer kansen kreeg. Tommy Bekooij’s inzet werd nog gekeerd door Van Nieuwkoop, maar Mo el Osrouti wist de doelman wel te passeren. Na een individuele actie van de buitenspeler was de aansluitingstreffer daar.

De druk op de defensie van de ploeg van Pieter Mulders werd steeds groter. Met het nodige geluk werd lange tijd de 2-2 nog afgewend. Met nog 5 minuten op de klok kreeg VVSB de ultieme mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Scheidsrechter Van der Laan zag een handsbal van een Rijnsburg-verdediger. Tommy Bekooij mocht hierdoor achter de bal vanaf 11 meter staan. De topschutter van VVSB stuurde Van Nieuwkoop de verkeerde hoek in en zorgde voor de gelijkmaker.

VVSB zocht naar meer punten op Sportpark Middelmors, en die kregen zij ook. Invaller Van der Wilden maakte het directe tegenstander Roderick Gielisse diverse malen flink lastig en kreeg in de slotminuut van de officiële tijd nogmaals de bal van zijn teamgenoten. De linksbuiten kapte naar binnen en schoot van ruim 20 meter de bal over doelman Van Nieuwkoop heen. De bal daalde op het juiste moment en ging via de onderkant van de lat in het doel. VVSB boekte hierdoor haar eerste overwinning van dit seizoen.

Rijnsburgse Boys – VVSB 2-3: 36. Tillema 1-0, 47. Tillema 2-0, 70. El Osrouti 2-1, 86. Bekooij (p) 2-2, 89. Van der Wilden 2-3.
VVSB: Valk, Van Pelt, Arroyo, Zwart (63. Van der Wilden), Vijlbrief (71. Verlaan), Jozic, De Rijk, Van Niel, El Osrouti (78. Koopman), Pauw, Bekooij.