VVSB beleeft complete off-day tegen Barendrecht

Na een klein half uur was de wedstrijd tussen Barendrecht en VVSB al gespeeld. De thuisploeg stond al met 3-0 voor en heerste over het hele veld. Uiteindelijk werd de score in de tweede helft binnen 6 minuten nog opgevoerd naar 6-0, waarna de wedstrijd als een nachtkaars uitging.

In de vorige ontmoeting tussen VVSB en Barendrecht was de openingstreffer al na 2 minuten te noteren. In deze editie was dat 4 minuten. Uit een corner van Ugur Altintas kopte aanvoerder Max van Dijk bij de eerste paal binnen. De wedstrijd speelde zich hierna veelal af op het middenveld totdat opnieuw Altintas zich vrijspeelde. Hij omzeilde de buitenspelval, gaf af op Niels Vorthoren die bij de tweede paal de 2-0 binnen gleed.

Nog goed en wel bekomen van de 2-0 stond de 3-0 alweer op het scorebord. Bart Deprez kwam alleen vrij voor Ruben Valk waarna de spits met een stiftje de doelman verschalkte. Deed VVSB dan helemaal niets terug? Integendeel, VVSB raakte niet veel later de paal. De man in vorm; die even later geblesseerd het veld moest verlaten; Danny Bakker trok naar binnen en raakte met een gekruld schot het houtwerk achter doelman Jeffrey Verkerk. De rebound was echter een prooi voor de verdedigers van Barendrecht.

De tweede helft werd binnen een paar minuten volledig van spanning ontdaan. Deprez zorgde met twee doelpunten voor zijn ‘hattrick’. De mooiste treffer van de middag kwam op naam van Stanley Husen die met een fraai schot van afstand, ook op het wedstrijdformulier terecht kwam.

Volgende week treedt VVSB weer aan op eigen grond. Tegen Staphorst zal dan de rug gerecht moeten gaan worden, aanvang 18.00 uur.

Barendrecht – VVSB 6-0: 4. Van Dijk 1-0, 28. Vorthoren 2-0, 30. Deprez 3-0, 58. Deprez 4-0, 60. Husen 5-0, 64. Deprez 6-0.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout (65. Ivan Spijkstra), Jermano Lo Fo Sang (65. Matthieu van den Assem), Jelmer Vijlbrief; Lars Rauws (65. Tijs Knapp), Enzo Huntink, Wout Heemskerk (24. Peet van der Slot); Danny Bakker (46. Guus Verver), Youssef Blel, Jayson Halman.

Tekst: Stefan van den Burg