VVSB beleeft collectieve off-day tegen AFC

Na een zeer matige pot tegen Barendrecht vorige week, beleefde VVSB zaterdagavond een collectieve off-day tegen AFC. Kansen waren er voor de Noordwijkerhouters amper, de bezoekers uit Amsterdam sprongen met hun kansen beter om. Topspits Raily Ignacio was met een assist en een doelpunt de grote man van AFC.

VVSB begon nog wel voortvarend aan de wedstrijd, maar had moeite met de compacte organisatie van AFC. Aanvoerder Vladimir Jozic, opnieuw de aanjager van de ploeg, kreeg een paar kansen. Enkel waren deze kansen alleen maar uit vrije schoppen. Tot tweemaal toe kon doelman Patrick Zonneveld de trap van Jozic keren. De eerste echte kans van AFC was wel raak. Uit een counter speelde Raily Ignacio de bal op Matthijs Jesse, die handig Jelmer Vijlbrief uitkapte en via de onderkant van de lat raak schoot.

Voor AFC nog meer reden om vanuit de compacte organisatie te blijven spelen. VVSB hield moeite om hier doorheen te komen en had voor de rust nog maar 1 schot op doel. Van ruim 25 meter schoot Mitchell Theuns in de handen van Zonneveld. In een van de spaarzame mogelijkheden die de gasten kregen werd het prompt 0-2. Johan Kulhan gaf een mooie steekbal op Ignacio die oog in oog met doelman Ruben Valk niet faalde.

Met 2 verse wissels in de rust probeerde trainer Jack Honsbeek zijn ploeg weer op de rit te krijgen. Dit bleek in de tweede helft echter toch niet het geval. VVSB oogde apathisch en kon de supporters niet voor zich winnen. Enkel Tommy Bekooij deed de harten van de paars-gelen nog even harder kloppen. Maar ook hij zat totaal niet in de wedstrijd en schoot na een mooie hooghoud actie van Jozic op de lat.