VVSB bekert opnieuw verder ten koste van Katwijk

Net als vorig seizoen heeft VVSB ten koste van Katwijk de derde ronde van de KNVB Beker behaald. Waar het vorig jaar in Noordwijkerhout nog 3-0 werd, eindigde de wedstrijd in Katwijk dit jaar in 1-2. Mo el Osrouti en Jordy Zwart zorgde vlak na rust voor de 0-2 voorsprong. Robbert Susan deed nog wel wat terug uit een vrije trap, maar kon er ook niet voor zorgen dat VVSB voor het derde jaar op rij in de derde ronde van de KNVB Beker zit.

VVSB moest het doen zonder aanvoerder Vladimir Jozic, die met een blessure wel op de bank zat. Niels van Pelt speelde voor hem als verdedigende middenvelder. De overige 10 basisspelers, begonnen ook in de laatste gewonnen wedstrijd tegen Achilles’29.

Beide ploegen hadden veel last van de wind, waardoor zeker de eerste helft een matig schouwspel werd. Mo el Osrouti had de eerste mogelijkheid van de wedstrijd, maar zijn schot ging rakelings langs het doel van de oranjehemden. Aan de andere kant was Marciano Mengerink al snel gevaarlijk, zijn schot eindigde op de lat. Verder dan een missertje zonder fatale gevolgen van Ruben Valk, kwamen beide ploegen niet in het eerste half uur.

Tim de Rijk had met nog tien minuten voor het rustsignaal een goede mogelijkheid, maar zijn vrije trap ging net langs de verkeerde kant van de paal voor VVSB. Robbert Susan kopte vervolgens voor de thuisploeg net over het doel van Valk. Mengerink vergat juist zijn hoofd goed tegen de bal te zetten en schampte slechts de voorzet van Bennie van Noord.

Tien minuten na de rust bracht El Osrouti het paars-gele gedeelte van De Krom in extase. De buitenspeler van VVSB ontving de bal van Kay Blokland, omspeelde diezelfde verdediger en krulde de bal achter doelman Ricardo Kieboom. Het feest was nog niet over of het begon alweer opnieuw. Uit een corner kopte Jordy Zwart de bal van dichtbij tegen de touwen. Bij nadere bestudering van de beelden, bleek dit echter een eigen doelpunt te zijn van Blokland.

Echt lang genieten van de ruimere voorsprong kon VVSB niet, want met nog 25 minuten op de klok zorgde aanvoerder Susan voor de aansluitingstreffer. Zijn vrije trap vloog schitterend de lange hoek in. Katwijk ging meer en meer de lange bal hanteren en drukte zo de verdediging van VVSB naar achteren. Toch kwamen er maar nauwelijks kansen uit voort. Enkel invaller Frank Tervoert en Damiano Schet konden de thuisploeg op gelijke hoogte brengen, maar faalde in de afronding. Loyd van der Wilden had met nog een kwartier te spelen een goed schot in huis, maar zag de bal net te laat dalen. Ook vleugelverdediger Richelo Fecunda had een kans op de 1-3, maar werd gestuit door de doelman.

Slechts enkele minuten verwijderd van de derde, derde ronde op rij was VVSB. De spanning was voelbaar op De Krom en met de scrimmages voor het doel van Valk werd er telkens net op tijd voor opruiming gezorgd. Groot was dan ook het feest in het paars-gele kamp, toen scheidsrechter Dieperink na 95 minuten affloot. Het feest op het veld werd al snel doorgezet naar de kleedkamer en later ook de kantine, waar het nog lang erg gezellig bleef.

Katwijk – VVSB 1-2: 55. El Osrouti 0-1, 58. Zwart 0-2, 66. Susan 1-2.

VVSB: Valk, Fecunda, Arroyo, Zwart, Vijlbrief, Van Pelt, De Rijk, Van Niel, El Osrouti (90+4. Wijks), Pauw (46. Koopman), Bekooij (51. Van der Wilden).