Voorbeschouwing VVSB-VVOG

Na de overwinning uit bij Excelsior moeten we aantreden tegen VVOG uit Harderwijk. De mannen van trainer Richard Plug trokken de overwinning in de slotfase naar zich toe, en Mathieu van den Assem en Raygivano Dompig zorgde ervoor dat we 3 punten mee konden nemen uit Rijssen. En daarmee staan we ineens op plek 1 op de ranglijst terecht, wie had dat van tevoren kunnen bedenken.

 

Nu is het seizoen nog maar 3 wedstrijden oud maar toch! Dit geeft zelfvertrouwen aan het team. De trainer vertelde tegen VVSB TV dat hij een foto ging maken van teletekst en ging inlijsten. Kritische noot van de trainer is wel, dat dit niet vol te houden is in deze sterke competitie en ook gezien de uitvallers tijdens deze wedstrijd.

In de hoop dat de blessures meevallen bij Zschussen en Bakker, want die werden in de eerste helft al gewisseld. En is de vraag of Jelmer Vijlbrief alweer fit na zijn vervelende blessure. De kleine rappe verdediger missen we al een paar wedstrijden op het veld.

VVOG speelt deze voetbaljaargang voor het zesde seizoen op rij in de Derde Divisie. Na spectaculaire promotiewedstrijden tegen DOVO mocht de club in seizoen 2016/2017 voor het eerst uitkomen in deze klasse. De Harderwijkers zijn uitgegroeid tot een stabiele factor in de Derde Divisie, maar hadden in het afgebroken seizoen 2019/2020 wel geluk dat er geen degradatie plaatst vond. Destijds werd de laatste plaats ingenomen.

Trainer Schuurman van VVOG beschikt over een ervaren en getalenteerde selectie. Meest in het oog springende naam is die van Jeremy de Graaf. In het verleden kwam hij al meerdere seizoenen uit voor de Harderwijkers. In de tussentijd maakte de veel scorende spits uitstapjes naar Cambuur, Spakenburg en GVVV. Deze zomer keerde hij terug op het oude nest en ook nu weet hij het net weer makkelijk te vinden.

VVOG verloor de afgelopen wedstrijd van ACV uit Assen met 4-2 en dat terwijl de tegenstander ACV geruime tijd met 10 man op het veld stonden. De mannen uit Harderwijk staan nu op plek 14 met 2 punten uit 3 wedstrijden. Een gelijkspel tegen Dovo en Odin leverde die twee punten op.

VVOG nam afscheid van een aantal spelers waaronder, Hop, Muller, Kersten en Wobbes. Jaime Bruinier is geen speler meer, maar wordt assistent bij onze hoofdtrainer Raymond Schuurman.Daarnaast hebben ze de selectie versterkt met Dailey Groenewegen van AFC , Yassine el Hanoudi van LRC, Chavez Uitenwerf van Ajax-Am, Job Hoogendoorn van Nunspeet, Rafik el Hamdi van Eemdijk en  Pernelly ( Perry ) Biya. Hij keert na een seizoen DOVO weer terug bij VVOG. Een speler die wij nog kennen is Yannick Bouw die even bij VVSB heeft gespeeld en nu dus in dienst is bij VVOG.

Net voor de wedstrijd gaan we Frans van Niel en Arno van der Voort nog even in het zonnetje zetten. Frans van Niel speelde maar liefst 13 seizoenen voor VVSB en Arno was een paar jaar de teammanager van het eerste. 

 

Laatste ontmoetingen:

VVSB-VVOG 2-2 (12 okt 2019)

VVOG-VVSB 1-3 (15 febr 2020)

RR

Voorbeschouwing VVSB-VVOG
Terug naar overzicht