Voorbeschouwing VVSB - Unitas

In speelronde 13 speelt VVSB een thuiswedstrijd tegen GVV Unitas. Aanvang wedstrijd 18:00 uur.

Na de 1-3 overwinning bij de Baronie, goals Ian van Otterloo en Jesse van Nieuwkerk (2x), doet VVSB uitstekend mee in de top van de Derde Divisie Zondag. De paarsgelen nemen samen met Hercules een gedeelde 2de plaats op de ranglijst in. Het doelsaldo van de club uit Noordwijkerhout is echter net iets beter (+1). Koploper ADO ’20 dat afgelopen weekend wederom won blijft voorlopig uit beeld. Coach Wilfred van Leeuwen kan vanwege blessures geen beroep op Tijs Knapp en Puck Postma.

GVV Unitas is opgericht in 1898 en daarmee behorend bij de oudste clubs van Nederland. Beide clubs kennen nog geen historie en dus zal de wedstrijd van komende zondag de eerste keer zijn dat beide verenigingen elkaar in competitieverband treffen. Sinds het seizoen 2020-2021 acteert de komende opponent op Derde Divisie niveau waarbij zij het afgelopen seizoen op een 13de plek eindigden. Met 22 punten uit 12 wedstrijden (7 winst, 1x gelijk en 4x verlies) bezet de ploeg van hoofdtrainer Hans de Jong momenteel de 5de plek in de competitie. Doelsaldo 18 voor en 15 tegen. Opmerkelijk feit is dat Robert Mutzers, oud speler van ondermeer de Treffers en Kozakken Boys, hierbij al 13 doelpunten voor zijn rekening genomen heeft.

Lukt het VVSB de scoringsdrift van deze aanvaller te beteugelen en de punten in Noordwijkerhout te houden? Zo rond de klok van 20:00 zullen we het weten. De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Gerbert Stegeman uit Rijssen. Hij zal geassisteerd worden door Amilcar Mejia en Maarten Bolwerk.

Zaterdag 19 november om 18:00 uur zal de volgende thuiswedstrijd plaatsvinden. Een oude bekende, HSC ‘21, zal dan de tegenstander zijn.

Het bestuur, de staf en de spelersgroep wensen u een mooie voetbalavond toe.

Voorbeschouwing VVSB - Unitas
Terug naar overzicht