Voorbeschouwing VVSB - UNA (beker)

In het kader van de KNVB beker speelt VVSB woensdagavond 20 september thuis tegen UNA.

Aanvang wedstrijd 20:00 uur.

Na een bekerkraker in de 1ste voorronde (3-3 na verlenging) waarin de paarsgelen na penalty ’s uiteindelijk ten faveure van FC Rijnvogels de volgende ronde bereikten, zijn de Veldhovenaren de volgende opponent.

VVSB en de KNVB beker kent zoals we allemaal weten een rijke historie. Nog steeds wordt regelmatig terug gedacht aan 2016. Na IJsselmeervogels was VVSB de 2de club ooit die de halve finale haalde. In een kolkend Galgenwaard was het FC Utrecht die ‘Santa Bavone’ terug op aarde bracht. Een sprookje voor de eeuwigheid.

Het seizoen is voor VVSB, in ieder geval qua resultaat, niet begonnen zoals op voorhand gehoopt en wellicht gedacht was. Na het gelijke spel van afgelopen zaterdag in en tegen Urk is VVSB in de onderste regionen van de ranglijst terug te vinden. Toch bied de wedstrijd tegen Urk ook perspectief. Immers, een ruime overwinning had ook niet misstaan maar de keeper van de thuisploeg bleek een te grote sta in de weg te zijn waardoor 2-2 het eindresultaat was.

Sinds 2011 kwamen beide verenigingen 12 keer tegen elkaar uit waarin de weegschaal in het voordeel van de Noordwijkerhouters uitslaat (7x winst, 2x gelijk en 3x verlies). De meest memorabele ontmoeting in oktober 2016. Na een ruststand van 0-2 stond na een weergaloze 2de helft met aanvalsgolven die zijn weerga niet kende uiteindelijk 3-2 op het scorebord.

Bij opmaak van deze voorbeschouwing bezet UNA de 6de plek (7 punten uit 4 wedstrijden) in de zuidelijke evenknie van de 3de divisie. Hierbij dient wel te worden aangetekend dat UNA nog een wedstrijd te goed heeft. Als deze in winst wordt omgezet zal een plek in de top hun deel worden.

Zal deze bekerwedstrijd net zo gedenkwaardig worden als een eerdere editie die op 20 september plaatsvond? Plaats van handeling De Boekhorst waarbij eerste divisieclub Telstar, van de destijds markante voorzitter Pieter de Waard, in 2017 de tegenstander was. Na een ware bekerthriller waarin VVSB in de 1ste helft na een rode kaart met 10 man verder moest werd het voor een dolenthousiate aanhang 4-1. De Witte Leeuwen in mineur achterlatend.

Arbiter van dienst is Nick Smit uit Huizen. Langs de lijn zal hij door Murat Kucuberkir en Demian van Grieken geassisteerd worden.

Het bestuur, de staf en de spelersgroep wenst u een prachtige voetbalavond toe.

Balsponsor: KLD Graphics

Voorbeschouwing VVSB - UNA (beker)
Terug naar overzicht