Voorbeschouwing VVSB - UNA

Zaterdag zal UNA uit Veldhoven de eerste tegenstander zijn in kalenderjaar 2023. Op de Boekhorst zal er om 18:00 uur worden afgetrapt.

Door de winterse omstandigheden zag VVSB afgelopen weekend haar wedstrijd tegen UDI ’19 afgelast worden. Omdat koploper ADO ’20 ook niet in actie kwam, bleef de situatie bovenin de ranglijst onveranderd met 7 punten in het voordeel van de ploeg uit Heemskerk.

VVSB benutte de winterstop om de batterij weer op te laden richting 2de seizoenshelft. Er werd een vierdaags trainingskamp in Benalmadena (Spanje) belegd en 2 oefenwedstrijden tegen Hillegom en Aalsmeer werden in winst omgezet. Ook waren er een aantal mutaties. Spits Mike Bekooij en middenvelder Enzo Huntink vertrokken. Middenvelder Ricardo Kuijvenhoven kwam over van Quick Boys om de selectie te versterken.

De tegenstander
VVSB en UNA hebben in het verleden meerdere keren tegen elkaar gespeeld. De meeste van deze wedstrijden vonden plaats tussen 2011 en 2017 in de toenmalige Topklasse. Van de 11 onderlinge ontmoetingen waren de Noordwijkerhouters 6x de bovenliggende partij. UNA won er 3 en 2 maal werd er gelijk gespeeld. De meest memorabele ontmoeting vond op 1 oktober 2016 plaats. Na een 0-2 ruststand wervelde de equipe van (toen ook) Wilfred van Leeuwen de 2de helft over het veld. De ene na de andere kans werd gecreëerd wat uiteindelijk door doelpunten van Tommy Bekooij, Jordy Zwart en Gio Serbony een 3-2 overwinning opleverde.

Eerder dit seizoen won VVSB bij de huidige nummer vijf op de ranglijst. De 1-0 achterstand bij rust werd in de 2de helft door goals van Jayson Halman en Max Ossendrijver naar een 1-2 overwinning omgebogen.

Kan VVSB de indrukwekkende reeks van 8 overwinningen op rij een vervolg geven? Zo rond de klok van 20:00 uur zullen we het weten.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Luca Cantineau uit Voorburg. Hij zal geassisteerd worden door Ruben Reinds en Cas Wessels.

Het bestuur, de staf en de spelersgroep wensen u een mooie voetbalavond toe.

RM

Voorbeschouwing VVSB - UNA
Terug naar overzicht