Voorbeschouwing VVSB - TOGB

Speelronde 7 in de derde divisie Zondag brengt ons de thuiswedstrijd tegen TOGB.
A.s. Zaterdag 24 september is de ploeg uit Berkel en Rodenrijs de tegenstander.
Aanvang wedstrijd 18:00 uur.

Na 6 wedstrijden neemt VVSB een keurige 3de plaats op de ranglijst in. Afgelopen weekend werd er een dikverdiende 1-2 overwinning bij OJC Rosmalen behaald. Nadat Leroy George al vroeg in de wedstrijd de score opende, verdubbelde Danny Bakker halverwege de 2de helft de marge. De snelle aansluitingstreffer mocht de thuisploeg niet meer baten en dus werden de punten mee naar Noordwijkerhout genomen.

Trainer Wilfred van Leeuwen zal zoals het zich nu laat aanzien vanwege een blessure geen beroep kunnen doen op een aantal spelers. Achter de namen van Jelmer Vijlbrief, Puck Postma en Tim de Rijk staat een vraagteken terwijl Mike Bekooij sowieso nog niet op het wedstrijdformulier zal staan.

De tegenstander
Begin jaren ’90 was de enige keer dat beide verenigingen elkaar in competitieverband troffen. In de toenmalige 3de klasse wist VVSB zowel thuis (5-1) als uit (0-3) te winnen.

TOGB, opgericht in 1928, is de laatste seizoenen als een komeet omhoog geschoten. Nadat in 2019 het kampioenschap in de 2de klasse behaald werd, promoveerde het een seizoen later naar de hoofdklasse.

Afgelopen seizoen werden de geel zwarten kampioen in de hoofdklasse A zondag. Een bijzonder feit is dat RKAVV in de laatste wedstrijd van het seizoen een einde maakte aan een bizarre zegereeks van 14 overwinningen van TOGB. Iets wat je in de hogere regionen van het amateurvoetbal niet gauw zal tegenkomen.

De equipe van trainer/coach Mark Schuur neemt op dit moment een 4de plek in met 10 punten uit 5 wedstrijden en hebben dus ook nog een wedstrijd te goed. Door trieste omstandigheden werd de wedstrijd tegen UNA destijds uit het programma gehaald.

Gelet op de positie die beide ploegen momenteel op de ranglijst innemen kan het predikaat topper dus wel op de wedstrijd van komende zaterdag geplakt worden.

De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Jurjen Kaper uit Vries (Drenthe). Co de Smalen en Wesley Veldman zullen zijn assistenten zijn.

De volgende thuiswedstrijd laat overigens niet lang op zich wachten.
Zondag 2 oktober om 14:00 uur zal Dongen naar De Boekhorst komen.

Het bestuur-, staf- en spelersgroep van VVSB wenst U een mooie voetbalavond toe. 

Kaarten zijn te koop via: https://vvsb.tixxy.nl/nl/VVSBTOGB/add-participant

Voorbeschouwing VVSB - TOGB
Terug naar overzicht