Voorbeschouwing VVSB - Staphorst

In speelronde 10 speelt VVSB zaterdag een thuiswedstrijd tegen Staphorst.

Aanvang wedstrijd 15:30 uur.

Na de forse uitnederlaag tegen Sparta Nijkerk en het daarop volgende vrije weekend staat VVSB voor een belangrijke wedstrijdenreeks. Achtereenvolgens Staphorst (thuis), HSC ’21 (thuis) en Volendam (uit) zijn de eerstvolgende tegenstanders. Om aan te haken bij de omvangrijke middenmoot en niet naar beneden te hoeven kijken zal een serie goede resultaten meer dan gewenst zijn.

Hoewel de eerste voorzichtige schreden op de weg terug genomen zijn zal dit onveranderd moeten gebeuren met de langdurig afwezigen Obi Onyeike, Jord Aanhane en Max Ossendrijver. Daarentegen valt de blessure van Jesse van Nieuwkerk mee. Of de gedeeld clubtopscorer de wedstrijd haalt zal deze week moeten uitwijzen.

Staphorst bezet momenteel met 9 punten uit evenzovele wedstrijden (doelsaldo 13 voor 20 tegen) de 17de plaats in de rangschikking. Een plek die aan het einde van het seizoen rechtstreekse degradatie zal inhouden. De ploeg van hoofdtrainer Joram Hendriks zal dan ook alles in het werk willen stellen om de broodnodige punten uit Noordwijkerhout mee te nemen.

Hoe grillig de competitie is, is de komende tegenstander een exemplarisch voorbeeld van. Met 5-1 winnen van Sparta Nijkerk om vervolgens een week later met 0-5 te verliezen van HSC ’21. Het kan verkeren.

VVSB en Staphorst tonden 2x eerder tegenover elkaar. In seizoen 2021-2022 werd 1x keer gelijk gespeeld en 1x trok ‘De Bavo’ aan het langste eind.

De wedstrijd staat onder leiding van Eric van der Vaart uit het Utrechtse Soest. Langs de lijn zal hij door Max Wolfkamp en Nick Oppedijk geassisteerd worden.

Na 3 weken inactiviteit zijn de spieren van “overwinnaar” Cees de Roo wat strammetjes geworden. Het is voor hem dan ook te hopen dat aanvoerder Tim weer ouderwets op de hoorn kan blazen om de spieren van Cees, en daarmee tegelijkertijd ook die van de selectie zelf, niet verder op te laten stijven. Zo rond 17:30 zullen we weten of de overwinningstune door de catacomben zal schallen.

Het bestuur, de staf en de spelersgroep wenst u een onderhoudende wedstrijd toe.

Balsponsor: Dillewijn Alflora Aalsmeer

Voorbeschouwing VVSB - Staphorst
Terug naar overzicht