Voorbeschouwing VVSB - Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk komt op bezoek en dat is een club die al jaren mee draait in de top van het amateurvoetbal en ook graag wil promoveren naar de Tweede Divisie. En club met veel ambitie, en een lange status [1931]in het voetbalwereldje.

Afgelopen weekend hebben ze niet gespeeld de tegenstander Dovo had het verzoek ingediend om die wedstrijd niet door te laten gaan. Sparta Nijkerk staat op de 2e plek met 36 punten en 1 wedstrijd minder dan de koploper, die uit de Bollenstreek komt en dat is FC Lisse die heeft 38 punten. Dus is het spannend aan de top van ranglijst. Bij Sparta Nijkerk speelt nu nog Jesse van Nieuwkerk die komt volgend jaar naar de Boekhorst toe en daar zijn we zeer content mee.

VVSB daar weten we van dat het moeilijk draait de mannen doen hun stinkende best maar verloren toch weer 3 wedstrijden op rij en zakten daardoor naar de laatste plek op de ranglijst. Spelen wel goed en verzorgd voetbal maar het scoren lukt nog niet echt. Tegen Hoek thuis op de Dinsdagavond vond Youssef Blel wel het net maar de wedstrijd ging toch verloren met 1-3.

Afgelopen weekend stond de verre uitwedstrijd tegen Goes op het programma en dat was een echte degradatiekraker want Goes had ons namelijk met hun laatste overwinning op de laatste plek neergezet, iets wat VVSB totaal niet gewend is. De wedstrijd begon goed en VVSB speelde verzorgd voetbal en in minuut 36 was het raak spits Youssef Blel scoorde op aangeven van Danny Bakker. Na de rust was het een matige wedstrijd en kwam Goes ook maar mondjesmaat voor de goal van Ruben Valk, die wel overigens een paar keer goed ingreep en daarmee voorkwam dat Goes scoorde. Ook Jermano Lo Fo Sang haalde nog een bal van de lijn en daardoor bleef voor Goes de teller op 0 staan. In minuut 75 gaf Danny Bakker weer een assist op Blel en die wist daar wel raad mee, en scoorde de tweede treffer voor VVSB. En in minuut 90 scoorde onze rappe buitenspeler Raygivano Dompig ook nog eens de derde treffer van deze dag op aangeven van Jayson Haman.

De drie punten waren binnen, en daardoor klom de ploeg van Wilfred van Leeuwen 2 plekken omhoog en vertelde hij voor de camera van VVSB TV dat hij trots was op zijn ploeg en dat ze lieten zien dat we zeker beter kunnen en veel te laag staan op de ranglijst. Hopelijk krijgen we een mooie wedstrijd te zien zaterdag en kunnen we net zoals veel kleine ploegen doen in de Eredivisie ervoor zorgen dat de 3 punten in huis blijven. Daarvoor hebben we wel support nodig, en u bent van harte welkom dan ook om de mannen aan te moedigen.

RR

Voorbeschouwing VVSB - Sparta Nijkerk
Terug naar overzicht