Voorbeschouwing VVSB - sc Genemuiden

Sportpark de Boekhorst vormt zaterdag het decor voor de volgende wedstrijd van ons vlaggenschip.

Om 15:30 uur zal er tegen sc Genemuiden worden afgetrapt.

Met iets meer dan een derde van de competitie achter ons bezet VVSB met 17 punten uit 12 wedstrijden de 11e positie in de rangschikking. De kloof naar nummer 3 op de ranglijst, de komende tegenstander, bedraagt slechts 4 punten. Kortom een zeer omvangrijke middenmoot waarbij winst of verlies zomaar eens een aantal plekken kan schelen.

Dit ondervond ook VVSB. Na een tweetal verdiende winstpartijen werd afgelopen weekend in en tegen Volendam met 3-1 verloren. Een verliespartij die reeds voor de rust gestalte kreeg. Na de thee waren de paarsgelen veruit de bovenliggende partij maar verder dan de aansluiting, een goal gemaakt door Ricardo Kuijvenhoven, kwamen de manschappen van Wilfred van Leeuwen niet. Bij het sluiten van de markt gooide Volendam middels een counter de verliesdeur definitief in het slot. Er zal en moet lering worden getrokken uit deze wedstrijd. Het klinkt clichématig maar een wedstrijd duurt 90 minuten en met het wedstrijdbeeld van de 2de helft in het achterhoofd was verlies onnodig.

Nog nooit kwamen VVSB en sc Genemuiden elkaar in competitieverband tegen. In de wetenschap dat de komende tegenstander een echt zaterdag voetbalbolwerk is, ook niet verbazingwekkend. De equipe van hoofdtrainer René van der Weij (5e seizoen) promoveerde vorig jaar via de nacompetitie naar de 3e divisie. In het finale tweeluik was Genemuiden zowel thuis als uit de sterkere ten opzichte van Capelle.

Voordat de club in 2013 vanuit de toenmalige Topklasse naar de Hoofdklasse degradeerde, acteerden zij vanaf 1982 onafgebroken op het hoogste amateurniveau. In 2014 keerde Genemuiden voor 1 jaar terug op het hoogste platvorm om vervolgens in 2015 weer af te dalen naar de Hoofdklasse. De lijn van afgelopen seizoen is moeiteloos doorgetrokken in het huidige seizoen met een huidige knappe 3de positie, respectievelijk 6- en 3 punten achter koploper Harkemase Boys en runner up IJsselmeervogels, in de rangschikking.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Pascal Smeenk uit het Overijsselse Diepenveen. Hij zal geassisteerd worden door Andrew Habib en Raimon de Rooi.

Om aansluiting te vinden bij het linkerrijtje dient ‘de Bavo’ resultaat te halen. De verschillen zullen marginaal zijn maar hopelijk laat het “Tatata Cees de Roo” zo rond de klok van half 6 in de diepste spelonken van ons stadion weer van zich horen.

Het bestuur, de technische staf en de spelersgroep wenst u een mooie voetbalmiddag toe.

Balsponsor: Slagerij Klein

Voorbeschouwing VVSB - sc Genemuiden
Terug naar overzicht