Voorbeschouwing VVSB - Quick

Het affiche van de laatste wedstrijd voor de winterstop is VVSB tegen het Haagse Quick.

Op de Boekhorst zal er Zaterdag om 15:30 afgetrapt worden.

Afgelopen weekend boekte VVSB wederom een klinkende overwinning. Na een vroege achterstand en een ruststand van 1-1, werd in de 2de helft tegen Jos Watergraafsmeer het verschil gemaakt. Een wonderschone treffer van Danny Bakker, 3 goals van topscorer Leroy George (die inmiddels 17 doelpunten op zijn naam heeft staan) en een goal van Ian van Otterloo maakte dat er na 90 minuten een uiteindelijke 5-2 einduitslag op het scorebord stond.

Precies op de helft van de competitie neemt VVSB met 39 punten uit 17 wedstrijden een 2de plek op de ranglijst in. Omdat ook ADO ’20 haar wedstrijd tegen UNA won (3-1) blijft de achterstand op de ploeg uit Heemskerk 10 punten.

De tegenstander
Hoewel wellicht anders doet vermoeden hebben VVSB en Quick een toch wel rijke competitiehistorie. Met name in de tachtiger jaren (de toenmalige 3de klasse) en het begin van de 21ste eeuw (1ste klasse) kwamen beide verenigingen tegen elkaar uit. Van de 15 onderlinge ontmoetingen wonnen de “Haantjes” er tot op heden 7 welke allemaal in de jaren 80 tot stand kwamen. Daartegenover won de BAVO 4 maal terwijl er evenzovele keren werd gelijk gespeeld.

De laatste ontmoeting dateert van augustus dit jaar. In de seizoensouverture werd het tegen de equipe van oud VVSB trainer Paul vd Zwaan 1-1. In deze wedstrijd had VVSB niet echt antwoord op het strijdplan van de thuisclub waarmee deze uitslag een terechte was. Quick, die momenteel de 12de plaats op de ranglijst bezet, speelde afgelopen Zondag met 1-1 gelijk tegen TOGB.

Kan VVSB de huidige zegereeks van 7 overwinningen achter elkaar een vervolg geven en nog 1x in 2022 het “Cees de Roo” over het complex laten schallen?

Laat u niet weerhouden door de koude omstandigheden, het voetbal is hartverwarmend.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Erik ter Brake uit Dedemsvaart (Overijssel). Hij zal geassisteerd worden door B. Smets en M. Tramper.

Het bestuur, de staf en de spelersgroep wenst u een onderhoudende wedstrijd toe en alvast prettige feestdagen en een sportief maar bovenal gezond nieuwjaar.

Voorbeschouwing VVSB - Quick
Terug naar overzicht