Voorbeschouwing VVSB - ODIN'59

In speelronde 8 speelt VVSB zaterdag een thuiswedstrijd tegen ODIN ‘59.

Aanvang wedstrijd 15:30 uur.

Na de stroeve start doet VVSB het de laatste weken goed. Na het gelijke spel in Urk volgde overwinningen op DOVO (1-0) en afgelopen Zaterdag tegen DEM (0-2). De ploeg van Wilfred van Leeuwen bevind zich nu dan ook op plekkie 12 met 8 punten uit 7 wedstrijden (doelsaldo 11 voor en 13 tegen) en schurkt daarmee tegen de (onderkant) middenmoot aan. Om verder afstand te nemen van de onderste plekken en zich echt in de middenmoot te vestigen dient de ploeg uit Noordwijkerhout een vervolg te geven aan de flow van de laatste weken.

Dit zal gebeuren zonder de langdurig afwezigen Obi Onyeike, Jord Aanhane en Max Ossendrijver. Zoals het zich nu laat aanzien zal Jesse van Nieuwkerk eveneens op het wedstrijdformulier ontbreken. Een scan zal de aard van de blessure als ook de tijdsduur van de absentie moeten uitwijzen. Een aderlating voor de paarsgelen maar afgelopen zaterdag heeft aangetoond hoe daar mee om te gaan.

ODIN ’59 (OnsDoelIsNuttig) is met slechts 1 punt uit 7 wedstrijden de rode lantaarndrager in de derde divisie A. Dat punt werd in de 2de competitieronde behaald tegen Urk, de tegenstander waar VVSB recentelijk ook remiseerde. Van onderschatting kan en mag dan ook geen sprake zijn.

Afgelopen seizoen promoveerden de Heemskerkers via de nacompetitie terug naar de 3de divisie. Een divisie waar ze een jaar eerder nog uit degradeerden. In dit seizoen bleek de laatste seconde van de reguliere competitie de scherprechter. VVSB behield de status van 3de divisionist en ODIN ’59 moest uiteindelijk, ook via nacompetitie, een treetje afdalen.

Van de 3 onderlinge ontmoetingen in competitieverband verloor VVSB er 2 terwijl 1x werd gelijk gespeeld. De enige ontmoeting waarin VVSB wel de bovenliggende partij was, dateert van aug 2011. In het kader van de KNVB beker won ‘De Bavo’ met 1-2 na verlenging. De volgende ronde vormde de Boekhorst het decor voor de wedstrijd tegen PSV (0-7) waar ene Memphis Depay (toen 17 jaar) zijn profdebuut maakte.

De wedstrijd staat onder leiding van Matthijs Jobse uit het Zeelandse Sint Laurens. Langs de lijn zal hij door Quinten Oudendijk en Robin Zandstra geassisteerd worden.

Het stof is inmiddels van de overwinningstoeter geblazen en na 2 coupletten wordt het tijd voor een refrein. Via via heb ik me laten vertellen dat Cees de Roo hier zelf ook zo over denkt. Zal de overwinningstune ver in Noordwijkerhout hoorbaar zijn? Zo rond de klok van 17:30 zullen we het weten.

Het bestuur, de staf en de spelersgroep wenst u een mooie wedstrijd toe.

Voorbeschouwing VVSB - ODIN'59
Terug naar overzicht