Voorbeschouwing VVSB - JOS Watergraafsmeer

Bijna op de helft van de competitie brengt ons komende zaterdag de nummer 2 tegen de nummer 13 van de ranglijst, oftewel VVSB tegen JOS Watergraafsmeer.

Om 13:00 uur zal er afgetrapt worden.

Na de eclatante overwinning van afgelopen weekend blijft VVSB onveranderd stevig op de 2de plaats staan. Bij OSS ’20 werd na een 0-4 ruststand een uiteindelijke 0-6 overwinning geboekt. Klinkende cijfers waarbij ook weer eens sinds eind september de 0 gehouden werd. De goals werden gemaakt door Danny Bakker, Leroy George (2x), Jesse van Nieuwkerk, Ian van Otterlo terwijl met een eigen doelpunt de thuisploeg ook nog een duit in het zakje deed.

De ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen wervelde met frivool combinatiespel langs de tegenstander waarmee de uitslag geenszins geflatteerd was. Jammer genoeg bracht de 6de achtereenvolgende winstpartij ons niet dichter bij de kop van de ranglijst. Zoals al een aantal keer eerder dit seizoen won ADO ’20 ook nu weer in extremis waardoor de achterstand nog altijd 10 punten bedraagt.
 

De tegenstander

Niet eerder troffen beide verenigingen elkaar in competitieverband. De ploeg van hoofdtrainer Cor ten Bosch (voorheen o.a. AFC) leed afgelopen zondag de 6de competitienederlaag van het seizoen. TOGB was met 1-2 te sterk. Het gat met de p/d plaatsen bedraagt 4 punten en daarom ook zullen de Amsterdammers er alles aan doen om het de Bavo zo moeilijk mogelijk te maken.

Onze clubstatisticus Rob van Dam (wederom dank) weet te melden dat VVSB nog nooit op 3 december een wedstrijd verloren heeft. De laatste keer dat ze op deze datum in actie kwamen was in 2016 tegen HHC Hardenberg (1-0 winst). Kan dit gecontinueerd worden? Zo rond de klok van 15:00 zullen we het weten.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Boyd van Kommer uit Leiden. Hij zal geassisteerd worden door Jari van Westen en Dennis van Berk

Volgende week zaterdag 10 december, aanvang 15:30, speelt VVSB de laatste wedstrijd voor de winterstop. De equipe van oud trainer Paul vd Zwaan, het Haagse Quick, komt dan naar de Boekhorst toe.

Het bestuur, de staf en de spelersgroep wenst u een mooie voetbalavond toe.

Voorbeschouwing VVSB - JOS Watergraafsmeer
Terug naar overzicht