Voorbeschouwing VVSB - IJsselmeervogels

Nummer 5 tegen nummer 1 oftewel VVSB – IJsselmeervogels is de wedstrijd die voor zaterdag op het affiche staat. Aanvang wedstrijd 15:30 uur.

VVSB bewees zich afgelopen zaterdag een uitstekende dienst. De uitwedstrijd tegen Eemdijk werd in winst omgezet. Na o.a. een gemiste penalty van Ian werd na een ruststand van 0-0 door prachtige doelpunten van Gyliano en Thomas een 0-2 overwinning geboekt. In een wedstrijd die naarmate de 2de helft vorderde steeds ‘opener’ werd kon de winst 2 kanten opvallen. De individuele bevliegingen van de genoemde doelpuntenmakers brachten de punten uiteindelijk mee naar Noordwijkerhout. De deceptie van de (onterechte) thuisnederlaag in de 1ste wedstrijd na de winterstop tegen DVS ’33 werd hiermee enigszins teniet gedaan.

In speelronde 20 komt voetbalbolwerk IJsselmeervogels uit Bunschoten-Spakenburg naar sportpark De Boekhorst. De huidige lijstaanvoerder staat met 37 punten uit 19 gespeelde wedstrijden bovenaan in de derde divisie A. Hierbij dient wel te worden aangemerkt dat Harkemase Boys minder verliespunten heeft en ook sc Genemuiden en Sparta Nijkerk bij winst van hun afgelaste wedstrijden nog langszij kunnen komen.

Aan de boorden van het IJsselmeer verloor VVSB begin september, na een hoopvol begin, kansloos. Na 90 minuten stond er een 4-1 einduitslag op het scorebord. In de tot op heden 5 gespeelde ontmoetingen stapte de Bavo 1x als overwinnaar van het veld, verloor het 2x (waaronder de meest recente ontmoeting van begin dit seizoen) en werd 2x een remise overeen gekomen.

De ‘Vogels’ zijn er alles aangelegen om de degradatie, de 1ste in de clubgeschiedenis, van afgelopen seizoen meteen te doen vergeten. Direct terug promoveren naar de hoogste amateurtrede is als doel gesteld. Om dit kracht bij te zetten werd afgelopen week Danny van de Meiracker aan de selectie toegevoegd. De goalgetter van o.a. FC Lienden, Spakenburg en een eerdere IJsselmeervogels periode heeft het doel van VVSB al vele malen weten te vinden. Niet minder dan 9 goals in 6 wedstrijden wist deze spits al tegen ons te maken. Een moyenne die hopelijk niet verder zal toenemen.

De wedstrijd staat onder leiding van de ervaren Wim Bronsvoort uit Bathmen (Overijssel). Langs de lijn zal hij geassisteerd worden door Berkay Capaci en Beau Reijers.

Kan VVSB aanhaken bij de bovenste plekken? Trainer/coach Wilfred van Leeuwen en zijn staf hebben deze week ongetwijfeld benut om de selectie zo optimaal mogelijk voor te bereiden.

Het bestuur, de staf en selectie nodigt u van harte uit om dit met eigen ogen te aanschouwen.

Balsponsor: 
Visspecialiteiten Alex Ruizendaal & zn. (https://www.alexruizendaal.nl/)

Voorbeschouwing VVSB - IJsselmeervogels
Terug naar overzicht