Voorbeschouwing VVSB - Hercules

Met nog 4 wedstrijden te spelen zijn we in de eindfase van de competitie beland.

Zaterdag speelt VVSB een thuiswedstrijd tegen Hercules.

Vanwege dodenherdenking is kick off een half uurtje eerder. Aanvang wedstrijd 15:00 uur.

Hoewel het daar lange tijd niet naar uit gezien heeft, moet VVSB alle zeilen bij zetten om niet verzeild te raken in het spelen van wedstrijden voor behoud 3de divisieschap. De marge bedraagt nog 2 punten t.o.v. Staphorst (plaats 15) en 5 punten t.o.v. Hoogeveen (plaats 16).

De ‘kleine remontada’ in de laatst gespeelde (uit)wedstrijd tegen kampioenskandidaat Genemuiden bied in ieder geval houvast waar het gaat om mentale weerbaarheid. Met een 3-1 achterstand leek de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Spits Guus Verver besloot echter anders. Met 2 goals, minuut 88 en in blessuretijd, werd toch nog een punt veilig gesteld. Het is dat de keeper van Genemuiden een afstandschot van Ricardo Kuijvenhoven nog ternauwernood tot corner kon promoveren anders was de wedstrijd helemaal op z’n kop gezet. Onveranderd een aantal blessuregevallen voor de manschappen van Wilfred van Leeuwen maar daarentegen is Ian van Otterlo terug van een schorsing.

Hercules beleeft een gedenkwaardig seizoen. Dit met name door het KNVB bekersucces met o.a. de uitschakeling van Ajax. Iets wat een ieder die de club een warm hart toedraagt voor altijd zal heugen. Ook is de komende tegenstander nog verwikkelt in het spelen van nacompetitie wedstrijden voor promotie naar het hoogste platvorm van het amateurvoetbal, de 2de divisie. De club van scheidend trainer/coach Rene van der Kooij, hij staat volgende seizoen bij Rijnsburgse Boys aan het roer, staat immers bovenaan in de 3de periode. Met 19 punten uit 7 wedstrijden staat de club uit Utrecht 4 punten voor op runner up Sparta Nijkerk. Om nog een rol van betekenis te kunnen spelen in het kampioenschap lijkt dit met 6 punten achterstand op koploper Volendam, en nog 3 andere clubs die ertussen staan, uitgesloten.

Eind November bracht de uitwedstrijd in Utrecht een 0-1 zege. Met een kwartier op de klok schoot Ian van Otterlo, na wat achteraf bleek, de winnende binnen waarmee de punten mee naar Noordwijkerhout gingen.

De wedstrijd staat onder leiding van Haico Michielsen uit Chaam. Langs de lijn zal hij geassisteerd worden door Robert Leenstra en Thomas Verboven.

Met het eurovisiesongfestival in aantocht zou het overwinningslied wat 2 maanden geleden voor het laatst gezongen is een mooie opmaat zijn voor dit jaarlijks gehouden evenement.

VVSB ‘trois points’ doe ik het voor waarmee het Cees de Roopapa een eerste aanzet zal zijn naar een voor Joost Klein hopelijk succesvolle editie.

Staf, spelersgroep en bestuur wensen u een mooie wedstrijd toe.

Let op; In verband met Dodenherdenking zal ook de kantine vervroegd sluiten. 

Balsponsor: Jordy Duivenvoorde Klus- en onderhoudsbedrijf: Jordy is ruim 15 jaar timmerman en gedurende 10 jaar heeft hij veel ervaring opgedaan bij een middelgrote aannemer. Toen was het tijd om z'n eigen bedrijf te beginnen en dat doet hij al vele jaren met succes en naar volle tevredenheid van de opdrachtgevers. Ook op het vernieuwde sportpark van VVSB heeft Jordy goed werk geleverd!

Voorbeschouwing VVSB - Hercules
Terug naar overzicht