Voorbeschouwing VVSB - FC Rijnvogels

In speelronde 4 speelt VVSB zaterdag een thuiswedstrijd tegen streekgenoot Rijnvogels.

Aanvang wedstrijd 15:30 uur.

Niet de gewenste competitiestart waarop VVSB gehoopt had. Slechts 1 schamel puntje uit de eerste 3 wedstrijden werd er door de manschappen van Wilfred van Leeuwen bij elkaar gevoetbald.Als gevolg hiervan een plek in de onderste regionen van de 3de divisie A en dus is een resultaat tegen de ploeg uit Katwijk meer dan gewenst.

Een aantal weken geleden stond dit affiche voor de KNVB beker ook op het programma. Na een spectaculaire wedstrijd (3-3 na verlenging) trok VVSB na strafschoppen uiteindelijk aan het langste eind. Met deze wedstrijd in het achterhoofd maar ook de gedeelte(s) in de verloren wedstrijden waarin de paars gelen de bovenliggende partij waren moeten houvast en vertrouwen geven om tot resultaat te komen.

De technische staf zal geen beroep kunnen doen op de langdurig geblesseerden Obi Onyeike, Jord Aanhane en Max Ossendrijver. Hopelijk kunnen Mounir Mounji en Gyliano van Velzen deze week verdere stappen in hun fitheid maken waardoor zij volledig beschikbaar zullen zijn en de technische staf met name voorin meer mogelijkheden kunnen bieden.

De tegenstander
Rijnvogels heeft uit de eerste 3 wedstrijden 6 punten verzamelt en neemt daarmee de 8ste plek in de omvangrijke, alleen Eemdijk heeft nog geen punten verloren, kopgroep in. Behoudens een aantal districtsbekerwedstrijden (tussen 2004 en 2010) en de gememoreerde recente KNVB beker wedstrijd kennen beide ploegen geen (competitie) historie.

Na een aantal jaren in de hoofdklasse geacteerd te hebben werden De Kooltuinbewoners in 2022 kampioen waardoor zij naar de 3de divisie promoveerden. Vorig seizoen eindigde Rijnvogels op een keurige 4de plaats waarmee de geleidelijke opmars werd voortgezet. Thomas Duivenvoorden, die zijn roots in Noordwijkerhout heeft liggen, maakte dit als hoofdtrainer van dichtbij mee. Inmidddels heeft Dogan Corneille, ook geen onbekende in de bollenstreek, het trainersstokje over genomen. Ongetwijfeld zal hij, tesamen met de overige stafleden en de spelersgroep, zich willen revancheren voor de bekeruitschakeling.

Zal voor het eerst dit seizoen het ‘Cees de Roo’ weer door de catacomben van de Boekhorst klinken? Zo rond de klok van half 6 zullen we het weten.

De wedstrijd staat onder leiding van Pascal Smeenk uit het Overijsselse Diepenveen. Langs de lijn zal hij door Mario Kwaytaal en Hamid Assili geassisteerd worden.

Het bestuur, de staf en de spelersgroep wenst u een mooie wedstrijd toe.

Balsponsor: De Koning Flowers

Voorbeschouwing VVSB - FC Rijnvogels
Terug naar overzicht