Voorbeschouwing VVSB - Eemdijk

Zaterdag speelt VVSB haar 1ste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen.

Tegenstander is vv Eemdijk uit Bunschoten-Spakenburg.

Aanvang wedstrijd 15:30 uur.

VVSB kende een korte voorbereiding. Dit doordat er afgelopen seizoen lang werd door gevoetbald om middels nacompetitie promotie naar de 2de divisie af te dwingen. Na een aantal enerverende wedstrijden werd de halve finale uiteindelijk het eindstation.

Zoals te doen gebruikelijk ondervond de selectie van Wilfred van Leeuwen gedurende de zomer een aantal spelersmutaties waardoor het er opnieuw inslijpen van systeem en automatismen nog een lopend proces is.

Toch nam VVSB afgelopen weekend tijdens de seizoensouverture een verdienstelijk punt mee uit Ermelo. Hoewel DVS ’33, op voorhand een ploeg voor de top 5, de bovenliggende partij was werd er door een goal van Ian van Otterloo een 1-1 gelijkspel mee terug naar Noordwijkerhout genomen. Een resultaat waarop verder geborduurd kan worden.

De tegenstander

Nog niet eerder kwamen beide verenigingen elkaar in competitie- of bekerverband tegen. vv Eemdijk, opgericht in 1979, werd afgelopen seizoen glansrijk kampioen van de vierde divisie waarmee ze naar de 3de divisie promoveerden. Yannick Bouw, nog niet zo lang geleden een seizoen bij ons actief, werd topscoorder met 19 goals.

De ploeg van hoofdtrainer Willem Romp begon het nieuwe seizoen waarmee het vorige seizoen werd opgehouden, namelijk het winnen van wedstrijden. Staphorst werd ‘slachtoffer’ van de dadendrang van de club uit amateurvoetbal hoofdstad Bunschoten, ook Spakenburg en IJsselmeervogels komen hier vandaan, en werd met een 2-1 nederlaag terug naar huis gestuurd.

In aanloop naar de 1ste competitiewedstrijd versloeg VVSB competitiegenoot Rijnvogels in de KNVB beker. Na een spectaculaire wedstrijd (3-3 na verlenging) werd er uiteindelijk middels strafschoppen gewonnen. Als deze wedstrijd maatstaf is voor wat we dit seizoen voorgeschoteld krijgen kunnen we reikhalzend naar de (thuis)wedstrijden uitkijken. U bent van harte uitgenodigd!

De wedstrijd zal on der leiding staan van Thijs Dogterom uit Sommelsdijk (Zuid Holland). Langs de lijn zal hij geflankeerd worden door Lars Faber en Jeroen Eimers.

Het bestuur, de staf en de spelersgroep wenst u een mooie voetbalmiddag toe.

Balsponsor (voor de 20e keer de eerste bal): Café Enjoy

Voorbeschouwing VVSB - Eemdijk
Terug naar overzicht