Voorbeschouwing VVSB - DVS'33

VVSB – DVS ‘33 is het affiche voor de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar.

Op ons eigen sportpark de Boekhorst zal om 15:30 uur worden afgetrapt.

Halverwege de competitie neemt VVSB een keurige 5de positie, op 5 punten van koploper IJsselmeervogels, op de ranglijst in. Na een moeizaam begin met 2 punten uit 5 wedstrijden werd eind september de weg naar boven ingeslagen. De laatste 4 wedstrijden voor de winterstop werden in winst omgezet waarbij met name de laatste, tegen toen nog koploper Harkemase Boys, een spectaculaire was. Een hoog niveau van beide ploegen dreigde in een remise te eindigen maar de linker slof van verdediger Nicky Eekhout besloot anders. In de dying seconds vond vanaf randje 16 de bal tergend langzaam het doel. Iedereen die de thuisploeg een warm hart toedraagt ging in euforische staat huiswaarts.

Inmiddels een aantal weken later is 2024 in gang gevuurwerkt. De selectie heeft in de jaarlijkse Spaanse uitvalbasis Benalmadena onder lekkere weersomstandigheden naar het begin van de 2de seizoenshelft toe gewerkt waarbij ongetwijfeld het doel is om de flow van de laatste weken voor de winterstop een vervolg te geven.

Tegenstander DVS ’33 heeft een bijzonder matige 1ste gedeelte achter de rug. Met 17 punten uit evenzovele wedstrijden bezet de ploeg uit Ermelo de 15de plaats. Een plek die aan het einde van het seizoen nacompetitie voor behoud 3de divisieschap met zich mee zal brengen. Op voorhand een positie waar menig persoon geen rekening mee zal hebben gehouden. Immers werd DVS ’33 een rol van betekenis toegedicht om mee te doen bij de bovenste 5.

De seizoensouverture in Ermelo eindigde in een gelijkspel (1-1). Uit oogpunt van de Noordwijkerhouters een gevonden punt want destijds was DVS’33 de veruit bovenliggende partij. Van de tot op heden 5 onderlinge ontmoetingen won de Bavo er 2, werd 2x gelijk gespeeld en stapte de komende tegenstander 1x als overwinnaar van het veld. De ploeg van trainer coach Patrick Loenen zal alles in het werk willen stellen om de punten terug de bus in te nemen om een eerste voorzichtige stap willen zetten om niet verder in de problemen te komen.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Florian Lodeweegs uit het Noord Hollandse Castricum. Langs de lijn zal hij door Ricardo Pieterse en Nick Oppedijk geassisteerd worden.

Zal het VVSB lukken om de punten in eigen huis te houden? Na al het kerstliederen geweld en ABBA die ons wederom een ‘happy new year’ heeft toegezongen ben ik persoonlijk wel weer toe aan een ‘Cees de Rootje’.

U bent van harte uitgenodigd om deze pot voetbal te aanschouwen.

Het bestuur, de technische staf en de spelersgroep wenst u een prachtige wedstrijd toe.

Voorbeschouwing VVSB - DVS'33
Terug naar overzicht