Voorbeschouwing VVSB - Dongen

Speelronde 8 in de derde divisie Zondag brengt ons de thuiswedstrijd tegen vv Dongen.

Komende Zondag 2 oktober is de ploeg uit Noord Brabant de tegenstander.

Aanvang wedstrijd 14:00 uur.

Na de eclatante 3-0 overwinning op TOGB, met zeker in de 1ste helft uitstekend voetbal waarvan de vroege openingsgoal hiervan exemplarisch was, doet VVSB onverminderd bovenin de rangschikking mee. De paars gelen deden aan klantenbinding en in niets kwam naar boven dat de midweekse bekeruitschakeling tegen ADO ’20 het zelfvertrouwen had aangetast. Leroy George (2x) en Jesse van Nieuwkerk waren de doelpuntenmakers.

De technische staf o.l.v. coach Wilfred van Leeuwen zal om uiteenlopende blessures nog een aantal spelers moeten missen. Gebleken is dat dit geen belemmering hoeft te zijn en dat de breedte van de selectie dit moeiteloos kan opvangen.

De tegenstander
VVSB en vv Dongen kennen nog geen historie en dus zal de wedstrijd van komende zondag de eerste keer zijn dat beide verenigingen elkaar in competitieverband treffen.

Met nog geen enkel punt uit 7 wedstrijden, en een doelsaldo van 6 voor en 17 tegen is Dongen momenteel hekkensluiter. Ook afgelopen zondag bleef de ploeg met lege handen achter. Een na rust verkregen 2-0 voorsprong was uiteindelijk niet genoeg. JOS Watergraafsmeer nam de punten mee naar Amsterdam, 2-3.

Toch mag van onderschatting absoluut geen sprake zijn. In de KNVB beker boekte Dongen namelijk een prima uitoverwinning bij Stedoco (1-2), momenteel 3de in de zaterdagse evenknie, en bereikte daarmee het hoofdtoernooi waarin het tegen VVV Venlo zal uitkomen.

Afgelopen seizoen eindigde de ploeg van trainer Osman Erbas als zevende. Met 50 punten uit 34 wedstrijden nam het hiermee een zogeheten middenmootpositie in.

De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Joshua Kuipers uit Enschede. Hij zal geassisteerd worden door Rik ter Hoeve en Nick Oppedijk.

Zondag 23 oktober om 14:00 uur zal de volgende thuiswedstrijd plaatsvinden. Een oude bekende, vv Gemert, zal dan de opponent zijn.

Het bestuur-, staf- en spelersgroep van VVSB wenst U een onderhoudende voetbalmiddag toe.

Voorbeschouwing VVSB - Dongen
Terug naar overzicht