Voorbeschouwing VVSB - ACV

Na het teleurstellende resultaat tegen de amateurs van Ajax waar VVSB voor de 2e keer binnen 2 weken van heeft verloren zowel voor de beker als in de competitie, krijgen we nu ACV uit Assen thuis op bezoek. ACV speelde afgelopen weekend thuis tegen Ter Leede en die scoorde in minuut 78 de winnende treffer en zo mocht Ter Leede de 3 punten meenemen uit Assen.

Wat weten we van ACV, eigenlijk niet zo veel het is een club die voor de 2e keer weer in de derde divisie speelt en de club bestaat sinds 1939. ACV speelde ook in het seizoen 2017-2018 in de Derde Divisie maar vloog er dat jaar ook weer uit. Nu zijn ze weer geprolongeerd naar de Derde Divisie en daarmee zijn de hoogst spelende amateurclub van Drenthe.

Stukje geschiedenis over de club verteld ons dat initiatiefnemer van de oprichting Gerben Wielenga was indertijd de 24-jarige zelfstandig boekhandelaar in Assen. Als leider van de Gereformeerde knapenvereniging waar zo’n 40 jongelui bijeen kwamen hoorde hij de wens aan dat zij graag in georganiseerd verband wilden voetballen. In de Asser kerkbode werd de jeugd opgeroepen om op 8 april 1939 naar zaal Wiltjer in de Kloosterstraat om te komen tot de oprichting van een christelijke voetbalvereniging. Liefst 83 leden meldden zich die bewuste avond aan.

De naam “ACV” die staat voor Asser Christelijke Voetbalvereniging.

ACV staat op een keurige 5e plek met 11 punten uit 7 wedstrijden en VVSB staat na de nederlaag tegen Ajax op een 12e plek met 9 punten ook uit 7 wedstrijden, het staat gelukkig allemaal erg dicht bij elkaar en bij winst schiet je zomaar weer een aantal plekken omhoog op de ranglijst. Met de laatste thuiswedstrijd nog op het netvlies waar we tegen Hoek op een 2-0 voorsprong stonden en die uiteindelijk in de 2e helft weggeven en de wedstrijd in een 2-2 eindigt. Trainer Richard Plug vertelde nog na afloop voor de camera van VVSB TV dat ze 3 punten hadden laten liggen en met 1 punt dan ook niet tevreden waren.

Belangrijke nieuwe spelers zijn o.a. Freddy Quispel en Boy Spijkerman, beide ooit gespeeld voor FC Emmen.

VVSB zal het opnieuw moeten doen zonder keeper Ruben Valk die door een knieblessure nog enige tijd afwezig is. Puck Postma is weer terug na blessure en Peet van de Slot is ook weer op de weg terug. Felitciano Zschusschen laat nog even op zich wachten heeft nog te veel last van zijn blessure.

Al met al staat er wat op het spel deze wedstrijd en moeten we zien de 3 punten in eigen huis te houden. Daarbij hebben ze uw hulp nodig, kom naar de Boekhorst en moedig de mannen aan.

RR

Voorbeschouwing VVSB - ACV
Terug naar overzicht