Voorbeschouwing VVSB - TEC

VVSB - TEC is niet zomaar een wedstrijd. Er ligt absoluut meer druk op het duel - ranglijsttechnisch gezien - voor de bezoekers dan voor onze paars-gele mannen. Toch zal het vooral voor twee oer-VVSB’ers een avond met een bijzonder tintje zijn. Het laatste duel van het seizoen op eigen bodem, betekent voor Vladimir Jozic en Peet van der Slot ook het laatste duel in paars-geel tenue op De Boekhorst.

Vooral voor ‘Vla’ zal het wennen zijn. Na 16 seizoenen stopt onze aanvoerder met voetballen. Het is goed geweest voor de middenvelder die al sinds het seizoen 2002-2003 in de selectie zit van VVSB. De voetballer maakte destijds onder Rob Bianchi zijn debuut in de hoofdmacht van VVSB. Hij maakte van alles mee met onze club. Van promoveren naar de Hoofdklasse tot het beker-avontuur in het seizoen 2015 - 2016, van een heftige knieblessure tot de plaatsing van VVSB voor de Tweede Divisie en daarmee ook de intrede van het ‘weekend-voetbal’ in Noordwijkerhout. Enkel en alleen over de carrière van Jozic zou in Noordwijkerhout al een boek kunnen worden geschreven.

En lange tijd had hij de andere oer-Noordwijkerhouter Peet van der Slot naast zijn zijde. Ook ‘Peet’ verlaat VVSB na tien seizoenen. De verdediger bleek jarenlang een rots in de branding van de VVSB-verdediging. Met zijn gespierde voorkomen stond hij als een pilaar in de laatste linie van VVSB. Maar de minuten die hij kreeg in het eerste van VVSB werden volgens hem steeds zeldzamer. De inmiddels in Leiden woonachtige Van der Slot gaat na dit seizoen opzoek naar een nieuwe uitdaging. Wij zullen hem altijd blijven zien als de man van die schitterende 2-2 bij FC Den Bosch in de kwartfinale van de KNVB-beker. En als die robuuste, keiharde, maar faire verdediger van ons vlaggenschip.

Deze twee heren verdienen heel veel respect en natuurlijk een groots afscheid. De wedstrijd van komende zaterdag is gratis te bezoeken en dus moet voor deze twee heren toch heel voetbalminnend Noordwijkerhout langs de zijlijn staan?

Overigens gaat het duel voor tegenstander TEC echt nog wel ergens om. De bezoekers uit Tiel leken lang af te stevenen op de nacompetitie voor lijfsbehoud. Maar na de slechte reeksen van FC Lisse en FC Lienden is zelfs directe plaatsing voor nog een jaar Tweede Divisie mogelijk voor TEC. Hoe goed die ploeg eigenlijk qua individuele klasse is, lieten ze afgelopen zaterdag nog zien tegen koploper vv Katwijk. De Katwijkers konden bij puntverlies van Kozakken Boys zelf kampioen worden in Tiel. Het liep anders. De Werkendammers wonnen thuis van IJsselmeervogels en Katwijk ging onderuit tegen TEC. De ploeg uit de Betuwe heeft nu drie punten achterstand op een veilige veertiende plek met nog twee duels te gaan.

TEC - VVSB was één van de eerste wedstrijden van het seizoen. Op 3 september 2017 werd het 2-2 in Tiel. Pieter Koopman opende destijds de score, maar zag TEC vrij snel gelijk maken. Vlak voor tijd zette Robby Holder TEC op een 2-1 voorsprong. Dat leek de eindstand te worden totdat Tommy Bekooij in de 93e minuut de 2-2 maakte. Die eindstand kende de wedstrijd overigens ook een paar maandjes eerder. Op 13 mei 2017 werd het op De Boekhorst ook 2-2, overigens na een 2-0 tussenstand.

Al met al zijn de wedstrijden tegen TEC vaak spectaculair. Is dat komende zaterdag weer het geval? Kom langs en laat gelijk aan onze oer-VVSB’ers ‘Vla’ en ‘Peet’ zien hoe belangrijk ze voor ons zijn geweest de afgelopen jaren. De wedstrijd begint om 18:00 uur.

Onderlinge resultaten:
TEC - VVSB 2-2 (3 september 2017)
VVSB - TEC 2-2 (13 mei 2017)
TEC - VVSB 0-6 (10 december 2016)
VVSB - TEC 2-2 (23 april 2016)
TEC - VVSB 2-1 (13 december 2015)

Voorbeschouwing VVSB - TEC
Terug naar overzicht