Voorbeschouwing VVSB - Spakenburg

Na zeven punten uit de laatste drie wedstrijden is het geloof op een positief einde van de competitie in Noordwijkerhout weer helemaal terug. VVSB won in deze maand maart twee keer in eigen huis van respectievelijk Excelsior Maassluis en Koninklijke HFC en pakte uit bij De Treffers een puntje. In Groesbeek hield VVSB voor de derde keer dit seizoen de nul, maar scoorde de ploeg van Eric Meijers zelf ook niet.

Met de resultaten van de afgelopen weken is het gat met de nummer zeventien, Barendrecht, ook gedicht naar één puntje. Daarnaast is het doelsaldo van de paars-gelen ook nog eens beter. VVSB kreeg wel 70 goals tegen (alleen FC Lienden incasseerde meer tegengoals), maar scoorde zelf ook al veertig keer.

Verder is nu het relatief rustig op de Noordwijkerhoutse burelen. Veertien speler liggen voor komende seizoen vast. De trainersstaf idem dito. De komende weken zal er vast nog wat nieuws komen op het spelersfront, maar voor dit moment gaat de focus vooral op de prestaties.

Zaterdag komt Spakenburg op bezoek in Noordwijkerhout. De twee clubs speelden pas één wedstrijd eerder tegen elkaar in competitieverband op De Boekhorst. Dat werd wel een spectaculair duel. Op 8 oktober 2016 kwam VVSB via Giovialli Serbony al na drie minuten op voorsprong. Via twee snelle goals van Philip Ties stond het nog voor er een half uur gespeeld was 1-2 voor Spakenburg. Vlak voor het rustsignaal maakte Serbony z’n tweede goal van de avond en zette hij VVSB daarmee op gelijke hoogte.

Die scoringsdrift ging in de tweede helft nog even door. Via de derde goal van Serbony kwam VVSB weer op voorsprong. Daar konden de Noordwijkerhouters nog geen twee minuten van genieten of Eric Veerman maakte de 3-3. Na een uur spelen zette Vladimir Jozic VVSB via de strafschopstip weer op voorsprong. De eindstand werd via Veerman uiteindelijk 4-4. In dat seizoen degradeerde Spakenburg uiteindelijk uit de Tweede Divisie. Rijnsburgse Boys bleek in een tweeluik te sterk en dompelde de ‘blauwe kant’ van Spakenburg in een diepe rouw. In dat jaar promoveerde IJsselmeervogels naar de Tweede Divisie, wat het voor ‘de Blauwen’ allemaal even nog pijnlijker maakte.

Maar de vereniging is weer terug op het hoogste niveau en heeft met John de Wolf een bekende trainer. De oud-Feyenoorder was tussen 1983 en 2000 actief als profvoetballer. Hij werd het bekendste in het Rottterdamse shirt. Hij speelde 111 duels voor Feyenoord. Ééntje minder dan in z’n tijd bij FC Groningen. Verder speelde hij in het buitenland nog voor Hapoel Ashkelon en Wolves en in Nederland nog voor Helmond Sport, VVV en Sparta Rotterdam. Bij die laatste club was hij ook nog assistent-trainer en stond hij één duel als interim voor de spelersgroep op Het Kasteel, met naast hem: Wilfred van Leeuwen, de oud-trainer van VVSB.

Als trainer kwam De Wolf al eerder op De Boekhorst. Tussen 2015 en 2017 was hij trainer van GVVV. Met die club promoveerde hij in z’n eerste seizoen naar de Tweede Divisie.

Met Spakenburg staat hij nu op een knappe vijfde plek in de Tweede Divisie. Met twaalf punten uit vijf wedstrijden zijn ‘de Blauwen’ aan een prima reeks bezig. De laatste keer dat de ploeg verloor was in de uitwedstrijd tegen Katwijk van 9 februari. Het werd toen 2-1 in het voordeel van Katwijk op De Krom.

Op 8 december 2018 troffen Spakenburg en VVSB elkaar voor het laatst. Het werd toen 3-1 op De Westmaat. Olaf van der Sande scoorde twee keer, Barry Beijer maakte de andere Spakenburgse goal. VVSB kwam via een door de wind gedragen bal in de absolute slotfase nog op 3-1 via de inmiddels alweer vertrokken Kevin Brands. Tijd om revanche te nemen en voor de eerste keer in competitie verband te winnen van Spakenburg.

Komt allen VVSB naar een overwinning juichen zaterdag vanaf 18.00 uur op Sportpark de Boekhorst.

Onderlinge resultaten
Spakenburg – VVSB 3-1 (8 december 2018)
Spakenburg – VVSB 1-1 (18 februari 2017)
VVSB – Spakenburg 4-4 (8 oktober 2016)

Voorbeschouwing VVSB - Spakenburg
Terug naar overzicht