Voorbeschouwing VVSB - Scheveningen

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Letterlijk voor onze club. Na de dramatische start van de competitie van VVSB staat zaterdag het duel tussen de Noordwijkerhouters en Scheveningen op het programma. Een wedstrijd tussen de nummer 18 en 17 van de Tweede Divisie. 

Het is het eerste officiële duel onder leiding van de nieuwe trainer Eric Meijers. Nadat VVSB in negen wedstrijden twee keer gelijk had gespeeld en zeven keer had verloren werd Jack Honsbeek op non-actief gesteld. In de twee opvolgende wedstrijden werd ook niet gewonnen. Direct na het verloren duel tegen Excelsior Maassluis werd Meijers aangesteld als nieuwe trainer van de Noordwijkerhouters. Op die manier had de inwoner van Nijmegen twee weken de tijd om z’n ploeg klaar te stomen voor het duel tegen Scheveningen. In de tussentijd oefende VVSB één keer tegen de koploper van de Derde Divisie, vv Noordwijk. Het vriendschappelijke potje op De Boekhorst werd glansrijk met 4-1 gewonnen. Frans van Niel, Jelmer Vijlbrief, Lovette Felicia en Tommy Bekooij maakten de goals. Voor de Noordwijkerhoutse fans was het ook goed om te zien dat jongens als Van Niel en Vijlbrief weer volle bak mee konden draaien. De twee sterkhouders inmiddels van VVSB moesten meerdere duels van de zijlijn toekijken aan het begin van dit seizoen. Maar inmiddels stroomt de ziekenboeg steeds meer leeg. En VVSB zal alle manschappen nodig hebben om nog een succes te maken van dit seizoen. ,,VVSB in de Tweede Divisie houden zal aanvoelen als een kampioenschap”, zei onze nieuwe trainer al tegen de journalisten van Omroep West. De eerste prooi in de jacht naar handhaving is de ploeg van onze oud-trainer John Blok. Nadat Blok in 2008 een paar maanden de scepter zwaaide op De Boekhorst werd hij coach van Scheveningen. En dat is hij nu nog steeds. Hij maakte van de club uit het kustdorp eerst een stabiele hoofdklasser. Van daaruit groeide de club door naar wat eerst de Topklasse werd en later de Derde Divisie. Vorig jaar promoveerde het via de nacompetitie naar de Tweede Divisie. In de eerste nacompetitieronde schakelde Scheveningen het Haagse Quick uit. Daarna volgde een tweeluik met TEC. Thuis won de ploeg van John Blok met 2-0. In Tiel kwam de ploeg alleen ook op een 2-0 achterstand. Een verlenging leek het logische vervolg. Die kwam er uiteindelijk niet. In de blessuretijd van de wedstrijd in Tiel schoot Leroy Resodihardjo de beslissende goal binnen.

Voor VVSB en Scheveningen is het een eerste keer dat ze elkaar in competitieverband tegenkomen. Echt een lange zit is het niet voor de ploeg die resideert op Sportpark Houtrust. Via de A44 ben je normaliter in een half uur van Scheveningen in Noordwijkerhout. Omdat FOX Sports de wedstrijd uitzendt, begint het duel om 15:30 uur in Noordwijkerhout. Komt allen kijken en schreeuw VVSB naar de eerste competitieoverwinning van dit seizoen!

Voorbeschouwing VVSB - Scheveningen
Terug naar overzicht