Voorbeschouwing VVSB - Roda JC

Sinds jaargang 2015 – 2016 voelt het zo normaal om VVSB in één ademteug te noemen met de KNVB-beker. Het jaar dat VVSB zichzelf voor altijd in de vaderlandse voetbalgeschiedenis schopte.

Zo normaal is het allemaal niet. De prestatie om de halve finale te halen in de KNVB-beker in 2016 was uniek. Dat lukte alleen IJsselmeervogels eerder in de jaren zeventig.

Maar laten we niet vergeten dat VVSB op dit moment weer met een net zo unieke reeks bezig is. Al voor het derde jaar op rij heeft onze club minimaal de achtste finale gehaald van de nationale bekerronde. De is clubs als PSV, Ajax en Vitesse de afgelopen jaren niet gelukt. Samen met GVVV kunnen de Noordwijkerhouters weer genoemd worden als beste amateurclub in de KNVB-beker. En dat is bijzonder.

In de rit naar de achtste finale schakelde VVSB allereerst EVV uit in de voorronde. Dat gebeurde wel pas na verlenging (4-3), maar maakte de feestvreugde er niet minder op. Daarna volgde de thuiswedstrijd tegen Telstar. Nadat VVSB met 0-1 achter kwam en ook nog een rode kaart ontving leek die avond uit te draaien op een deceptie.

Het tegenovergestelde gebeurde. Met een ontketend Mo El Osrouti klapte VVSB in de tweede helft over de eerstedivisionist heen en eindigde het duel in 4-1. Daarna werd ons vlaggenschip gekoppeld aan Katwijk.

Dat gebeurde ook al het jaar daarvoor. Toen won VVSB met 3-0 thuis van de Katwijkers maar ging het later in de KNVB-beker onderuit tegen FC Volendam. Aan de Dijk werd het 4-1.

Dit jaar won VVSB op De Krom met 1-2. Mo el Osrouti maakte de eerste Noordwijkerhoutse goal. De tweede treffer kwam van het hoofd van Kay Blokland, die daarmee een eigen goal maakte. Robbert Susan zette de enige Katwijkse treffer op het scorebord.

VVSB’s volgende tegenstander is Roda JC uit Kerkrade. Daarmee treft het niet als tegenstander een oud bekende, maar wel diens trainer. Robert Molenaar staat daar nu aan het roer. Hij schakelde vorig jaar met zijn Volendam de VVSB-ers uit.

Roda JC schakelde in de eerste ronde van de beker Capelle uit (5-0). In de tweede ronde moest FC Groningen eraan geloven. In Kerkrade won de thuisploeg met 3-1. Roda won de beker tweemaal. Dat gebeurde in 1997. Toen won het de bekerfinale van Heerenveen met 4-2. Vier jaar later lukte het de ploeg uit Limburg nog een keer. In 2000 won het met 2-0 van N.E.C.. De laatste keer dat Roda de finale van de beker haalde was in 2008. Toen verloor het met 2-0 van Feyenoord.

In de Eredivisie gaat het met Roda niet goed. De ploeg staat laatste. In 17 duels won het pas drie keer, speelde het twee keer gelijk en verloor het twaalfmaal. Ook de laatste twee duels gingen verloren. ADO Den Haag was in Den Haag met 3-2 te sterk en afgelopen weekend verloren de Limburgers met 0-1 thuis van VVV Venlo.

Lukt het VVSB om weer te stunten in de KNVB-beker? Kom met z’n allen donderdag 21 december naar De Boekhorst om je club te steunen. De wedstrijd begint om 18:30 uur en wordt live uitgezonden bij Fox Sports.

Voorbeschouwing VVSB - Roda JC
Terug naar overzicht