Voorbeschouwing VVSB - Rijnsburgse Boys

De start van 2018 is veelbelovend voor VVSB. Met zes punten uit de eerste twee wedstrijden na de winterstop is ons vlaggenschip nog ongeslagen in het nieuwe jaar. Hoe anders is dat voor onze eerstvolgende tegenstander: Rijnsburgse Boys. 

De ploeg van Pieter Mulders kende een ontzettende sterke eerste seizoenshelft. De seizoensstart in Rijnsburg was nog wisselvallig. Op de eerste speeldag werd er nog gewonnen van Barendrecht, maar daarna ging het mis. Tegen GVVV en FC Lienden werd er verloren. Daarna kwam IJsselmeervogels op bezoek in Rijnsburg en speelden de twee grootmachten in het amateurvoetbal met 0-0 gelijk.

Daarna volgden er twee derby’s. Tegen en VVSB (2-3) en Katwijk (0-5) werd er verloren. Niemand kon toen weten dat Rijnsburgse Boys vanaf dat moment in een bijna onverslaanbare flow zou komen. Tussen 14 oktober en 16 december speelde de ploeg van trainer Mulders tien duels in de Tweede Divisie, daar won het er maar liefst negen van.

Rijnsburgse Boys kroop door die fantastische reeks van een plek in het rechterrijtje geruisloos naar de tweede plek. Stillaan werd er gedacht aan een concurrentiestrijd met koploper Katwijk. Maar na twee wedstrijden in het nieuwe kalenderjaar kan die gedachte weer even de ijskast in. Op 13 januari werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Koninklijke HFC. Vorige week haalde HHC Hardenberg uit op Sportpark Middelmors. De bezoekers uit Overijssel wonnen met 1-6 (!). Rijnsburgse Boys staat nog wel derde, maar heeft mede vanwege die flinke nederlaag wel een negatief doelsaldo (-2).

De Rijnsburgse voetbalvereniging werd in 1930 opgericht en resideert sinds 1957 op Sportpark Middelmors. Sinds de oprichting zijn ‘de Uien’, zoals ze in de volksmond worden genoemd, twee keer ‘zaterdagkampioen’. In 1990 en 2009 kroonden ze zich tot de beste zaterdagclub van het land. Helaas voor de Rijnsburgers ging de algehele amateurtitel twee keer aan hun neus voorbij. De editie van 2009 zal ze het meeste bij zijn gebleven. Toen verloor de ploeg van Ted Verdonkschot in een thriller de finale uit bij WKE. De inmiddels failliete vereniging uit Emmen won via penalty’s. In 1990 was vv Geldrop te sterk.

De successen van ons aller VVSB komen uit een iets recentere geschiedenis. Zo is onze club er in de laatste jaren altijd in geslaagd om zich te plaatsen voor de nieuwe bedachte competities. In 2010 plaatste VVSB zich voor de Topklasse na een tweeluik tegen Venray. En in 2016 plaatste VVSB zich dankzij een vijfde plek in de Topklasse voor de Tweede Divisie.

Het meest in het oog springende succes was natuurlijk de halve finale van de KNVB-beker in het seizoen 2015-2016. In die strijd bij de laatste vier was FC Utrecht met 3-0 te sterk in een uitverkocht Stadion Galgenwaard. Dat bekersucces begon dat seizoen met een uitwedstrijd bij Rijnsburgse Boys. Na honderdtwintig minuten spelen was VVSB via penalty’s te sterk voor ‘de Uien’. 

Rijnsburgse Boys wist zich in dat seizoen nog niet te plaatsen voor de Tweede Divisie, waardoor de eerstvolgende officiële wedstrijd na dat bekerduel tussen de twee ploegen, ook de meest recente is geweest. Op 30 september 2017 kwam VVSB in Rijnsburg met 2-0 achter. Daarmee bleek de wedstrijd nog niet gespeeld. Het elftal, dat toen nog onder leiding stond van Mark Schenning, kwam terug in de wedstrijd en won in de slotfase met 2-3, dankzij een schitterende goal van Loyd van der Wilden. Dat was op dat moment de eerste overwinning van VVSB in dit seizoen.

VVSB startte 2018 dus wel prima. Het won van GVVV (2-0) en Achilles ’29 (3-2). Ook FC Lienden, HHC Hardenberg en Kozakken Boys zijn in 2018 nog ongeslagen. Hoe lang kan VVSB dat goede gevoel vasthouden? Zaterdag rond de klok van halfzes weten we in ieder geval of VVSB de maand januari ongeslagen kan afsluiten. De wedstrijd begint om 15:30 uur, omdat Fox Sports het duel live gaat uitzenden.

Komt allen naar Sportpark De Boekhorst om VVSB in de streekderby naar een overwinning te juichen.

Onderlinge duels:
Rijnsburgse Boys – VVSB 3-3 (VVSB wns) (23-09-2015)
Rijnsburgse Boys – VVSB 2-3 (30-09-2017)

Voorbeschouwing VVSB - Rijnsburgse Boys
Terug naar overzicht