Voorbeschouwing VVSB - Quick Boys

Nog twee wedstrijden en dan weet VVSB waar het volgend seizoen aan toe is. Wordt het opnieuw een jaar in de Tweede divisie of zal het voor het eerst in 1985 een degradatie gaan meemaken. Sinds 2005 begaf VVSB zich op het hoogste amateurniveau (de toenmalige Hoofdklasse). Het kende fraaie hoogtepunten, maar ook zeker enkele dieptepunten. Zaterdag na de tweestrijd met Quick Boys weten de Noordwijkerhouters meer.

Quick Boys deed lang mee in de strijd om de titel in de zaterdagse Derde Divisie. De bewoners uit Katwijk wonnen op 20 april nog de onderlinge ontmoeting met Noordwijk, maar kende een moeizame maand mei. Tegen FC Lisse werd nog in de slotminuut een overwinning uit het vuur gesleept, maar tegen VVOG en Odin’59 werd er een nederlaag geleden. In de laatste speelronde won het van ONS Sneek, waardoor de tweede plek werd veiliggesteld. En zonder zelf een periodetitel te winnen, maar door het overnemen van de periodetitel van Noordwijk mocht Quick Boys meedoen aan de nacompetitie.

Afgelopen week wachtte Quick Boys een dubbele confrontatie met sv OSS’20. Vorige week woensdag werd in Oss al de basis gelegd voor de overwinning. Met een 1-3 overwinning door doelpunten van Dennis Kaars (2) en Kay Tejan, konden de Katwijkers met een gerust hart uitkijken naar de ontmoeting op Nieuw Zuid. In een tamme wedstrijd won Quick Boys opnieuw. In de slotminuut scoorde opnieuw Tejan waardoor er met 1-0 werd gewonnen.

Voor trainer Erik Assink zal het in ieder geval zijn laatste twee wedstrijden op de bank bij Quick Boys zijn. Volgend seizoen staat Edwin Grünholz, de huidige trainer van Westlandia, voor de groep in Katwijk. Hij zal het zonder de topschutter Tejan moeten gaan doen, hij gaat verkassen naar Kozakken Boys. Ook Chima Bosman (VVSB), Jesse van Nieuwkerk (GVVV), Kelvin Maynard en Cem Sahin (beide Alphense Boys) zullen na komend weekend niet meer in het blauw-wit van Quick Boys te zien zijn. Voor hen komen onder andere Tommy Bekooij (VVSB), Kevin Gomez Nieto (Scheveningen), Jesper de Vre en Raymond de Waard (beide ADO’20) naar de Bollenstrekers. Voor Bosman en Bekooij zal het dus een rare wedstrijd worden. Een duel tussen het huidige team en het team voor volgend seizoen.

VVSB kende een sterke periode vanaf maart en eindigde in de derde periode op een verdienstelijke 5e plaats. Door deze eindsprint werd de nacompetitie bereikt en trad het vorige week op tegen HSV Hoek. Tegen de Zeeuwen hadden de Noordwijkerhouters het ook moeizaam, maar een 2-3 overwinning in Hoek gaf een mooie basis voor de return op De Boekhorst. Door een ontketende Frank Tervoert werd ook in Noordwijkerhout Hoek verslagen met 4-2.

VVSB en Quick Boys hebben al twee keer eerder tegen elkaar gespeeld dit seizoen. Eind juli werd het 4-4 op De Boekhorst in de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen. Op het trainingskamp in Spanje was het na 45 minuten 0-0, maar won VVSB wel het toernooi met Westlandia ook in de poule.

De scheidsrechter van dienst is aanstaande woensdag Sander de Brito Roque. De leidsman is een ervaren arbiter in de top van het amateurvoetbal. Op Sportpark de Boekhorst wordt om 20.00 uur afgetrapt voor de eerste ontmoeting. Zorg dat je erbij bent en schreeuw de mannen van Eric Meijers naar een goed resultaat! Forza BAVO!

Voorbeschouwing VVSB - Quick Boys
Terug naar overzicht