Voorbeschouwing VVSB - Kozakken Boys

Hoe je het ook wendt of keer, de wedstrijd tussen VVSB en Kozakken Boys is een duel tussen twee teams die niet in best vorm steken. Zo wachten de Noordwijkerhouters überhaupt nog op de eerste winst in de Tweede Divisie.

Maar ook de ploeg uit Werkendam, die vorig seizoen nog op de slotdag streed met Katwijk om de titel in de Tweede Divisie, is dolende. Na zes duels staat de ploeg van Jasper de Muijnck op de zestiende plek. Vier keer verloor het elftal uit Werkendam. Met als dieptepunt de 2-5 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen GVVV.

Tegen ploegen uit onze regio zijn de prestaties een stukje beter. Op De Krom speelde Kozakken Boys gelijk tegen Katwijk (1-1). Bij die wedstrijd raakten Katwijk-aanvoerder Robbert Susan en assistent-trainer van Kozakken Boys Ton Cornelissen betrokken bij een opstootje. Beiden kregen destijds de rode kaart voorgeschoteld. Inmiddels heeft Susan die schorsing al uitgezeten. Op 15 september won Kozakken Boys ook nog eens op Sportpark Middelmors met 1-3. Binnen tien minuten kwamen de Werkendammers van een 0-0 tussenstand op een 0-3 voorsprong. Alleen Wesley Goeman kon destijds nog wat terugdoen voor de Rijnsburgers. VVSB verloor juist afgelopen zaterdag kansloos tegen ‘de Uien’. In Rijnsburg werd het 4-0 voor de thuisploeg. Hoewel de Noordwijkerhouters compact probeerden te spelen, kregen ze alsnog een kwartet aan goals tegen. Daar zit ‘m momenteel ook het pijnpunt bij VVSB. In zes duels kreeg het elftal van Jack Honsbeek inmiddels al achttien goals tegen.

Daarbij moet wel gezegd worden dat de Noordwijkerhouters tegen Rijnsburgse Boys, veel potentiele basisspelers miste. Tommy Bekooij en Loyd van der Wilden raakten in het duel tegen De Graafschap geblesseerd en moesten de Bollenderby aan zich voorbij laten gaan. Spelers als Sonny ten Hoope en Frans van Niel zitten al langer in de ziekenboeg. Dat geldt ook voor Jelmer Vijlbrief, die anderhalve week geleden met een hamstringblessure uitviel tegen AFC. De terugkeer op de bank van Sven Verlaan is wel weer positief. Ook het competitiedebuut van Kevin Brands is een positief puntje voor de Noordwijkerhouters. Voor de wedstrijd tegen Kozakken Boys kunnen de VVSB’ers helaas niet terugvallen op de statistieken. Het kan wel, maar vrolijk zullen ze daar niet van worden. Omdat VVSB een ouderwetse zondagploeg is en Kozakken Boys een zaterdagvereniging, hebben de twee clubs elkaar pas vier keer gezien in competitieverband. VVSB won nog geen enkele keer. De ploeg uit Werkendam won drie keer en de twee clubs speelden één keer gelijk tegen elkaar. Maar goed, om er een cliché uit te gooien: in het verleden behaalden resultaten, bieden geen garantie voor de toekomst. Laat die uitspraak maar eens in het voordeel werken van de Noordwijkerhouters. Komt allen de paars-gele brigade steunen en schreeuw ze naar de eerste overwinning van het seizoen. Juist in deze tijden heeft het elftal van Honsbeek jullie steun keihard nodig. Het duel tussen VVSB en Kozakken Boys begint om 18:00 uur.

Onderlinge resultaten:
Kozakken Boys – VVSB 3-2 (3 maart 2018)
VVSB – Kozakken Boys 0-2 (23 september 2017)
Kozakken Boys – VVSB 2-2 (14 januari 2017)
VVSB – Kozakken Boys 1-4 (20 augustus 2016)

Voorbeschouwing VVSB - Kozakken Boys
Terug naar overzicht