Voorbeschouwing VVSB - Kozakken Boys

Na de succesvolle bekerwedstrijd tegen Telstar, staat er zaterdag weer een ‘gewoon’ competitieduel op het programma. Op de eigen De Boekhorst neemt ons aller VVSB het op tegen Kozakken Boys.

Vorig jaar was dat de eerste thuiswedstrijd ooit voor de Noordwijkerhouters in de toen net opgerichte Tweede Divisie. Op 20 augustus 2016 verloor paars-geel toen met 1-4 van Kozakken Boys. Maikey Parami redde destijds de eer voor VVSB.

Later in het seizoen werd het op een winterse dag, de natte sneeuw dwarrelde uit de lucht, 2-2 in Werkendam. Tomas Tavilla en weer Parami zorgden destijds voor de Noordwijkerhoutse goals. Beide voetballers spelen inmiddels op andere velden.

In het huidige seizoen zijn de beide ploegen niet erg overtuigend aan de competitie begonnen. VVSB wacht nog op de eerste driepunter na vier wedstrijden. De eerste thuiswedstrijd werd met 1-3 verloren van De Dijk. De overige drie duels eindigden voor de Noordwijkerhouters in drie gelijke spelen (2-2 tegen TEC, 1-1 tegen FC Lisse en 1-1 tegen Barendrecht).

Kozakken Boys behaalde afgelopen zaterdag de eerste overwinning van het seizoen. In Werkendam won de ploeg van Danny Buijs vrij eenvoudig van De Treffers. Het werd 5-0. Met de overwinning tegen de Groesbekers heeft Kozakken Boys vier punten uit vier wedstrijden. De Werkendammers verloren dit seizoen van IJsselmeervogels en HHC Hardenberg. Tegen AFC speelden de rood-witten gelijk.

Ex-prof Buijs maakte aan het begin van dit seizoen bekend dat dit zijn laatste seizoen is als trainer bij Kozakken Boys. Hij is dit jaar met z’n vierde seizoen bezig in Noord-Brabant. Buijs werd in 2016 voor drie maanden geschorst door de KNVB. De oud-voetballer van onder andere Feyenoord trad op als hoofdcoach, maar was op papier assistent-trainer van de Tweededivisionist.

Naast VVSB kwam ook Kozakken Boys in actie in de KNVB-beker deze week. De nummer twee van het vorige seizoen stuntte op het eigen De Zwaaier tegen De Graafschap. Na 120 minuten voetbal stond het 1-1 in Werkendam. De tweededivisionist nam daarna de penalty’s net iets beter.

Pakt VVSB de eerste overwinning van het seizoen in een typisch ‘paars-geel-avondje’? Kom massaal langs om de ploeg van Mark Schenning naar een overwinning te roepen. De aftrap is op zaterdag 23 september 2017 om 18:00 uur.

Onderlinge resultaten:
20 augustus 2016: VVSB – Kozakken Boys 1-4
14 januari 2017: Kozakken Boys – VVSB 2-2

Voorbeschouwing VVSB - Kozakken Boys
Terug naar overzicht