Voorbeschouwing VVSB - Koninklijke HFC

De wedstrijd tegen Koninklijke HFC werd lang gezien als de enige derby in de Topklasse Zondag. Nou ja, misschien telde het duel tegen AFC er ook nog bij. Maar in de landelijke zondagcompetitie was een ritje enkel en alleen de N206 af een fijne afwisseling tussen alle verre uitduels.

Er ontstond een mini-derby gevoel tussen de twee clubs. Komende zaterdag staat de tiende confrontatie op het programma sinds de twee clubs elkaar in 2014 voor het eerst in competitieverband tegenkwamen. Het is zondag 23 november 2014 wanneer op De Boekhorst VVSB in de 75ste minuut op een 2-1 voorsprong komt door en goal van Giovialli Serbony. Een kwartier later is 2-2 de eindstand. Doelpuntenmakers: Mike van den Ban en Carlos Opoku. De eerste speelt inmiddels voor vv Katwijk, de tweede voor Rijnsburgse Boys.

Ook Brian van der Werff (ex-FC Lisse), Rachid El Yaakoubi, Donny Verdam (beiden ex-Rijnsburgse Boys), Martijn Tjon-a-Njoek (ex- FC Rijnvogels) en Hidde Prijs (huidig FC Lisse-verdediger) speelden toen in het Koninklijke HFC dat op bezoek kwam in Noordwijkerhout.

Peet van der Slot speelde op dat moment in het paars-geel en komt zaterdagavond op bezoek bij de club waar hij tien seizoenen onder contract stond. Er zijn dus voldoende dwarsverbanden te vinden tussen de Haarlemse vereniging en de Bollenstreek. Van het team dat zo’n vier, vijf jaar geleden de Koninklijke wilde bestrijden zijn Jordy Zwart, Tim de Rijk, Frans van Niel en Jelmer Vijlbrief nog over.

Als trainer Eric Meijers blijft vasthouden aan het team van afgelopen zaterdag tegen Excelsior Maassluis won, zullen deze vier mannen weer present zijn. De Noordwijkerhouters wonnen overigens knap in eigen huis van de nummer vijf van de Tweede Divisie. In een 5-3-2-systeem zat af en toe het geluk ook een beetje mee, maar oogden de VVSB’ers in ieder geval weer als één geheel. Ook na een vroege treffer van Vincent van den Berg raakte VVSB niet van de leg. Via goals van Tommy Bekooij, Tim de Rijk en Danny Bakker won VVSB alsnog met 3-1 en pakten ze daarmee de derde overwinning van het seizoen.

Koninklijke HFC liep juist tegen de tweede nederlaag op rij aan. De ploeg van ex-Ter Leede-voetballer Gert Jan Tamerus verloor van Scheveningen met 0-1.

De wedstrijd in Haarlem liep eerder dit seizoen voor VVSB overigens uit op een sof. Jan van den Berg was op dat moment de trainer na het op non-actief stellen van Jack Honsbeek. VVSB verloor in de tiende speelronde van de competitie met 3-0 van de Koninklijke.

Het is overigens frappant om te zien dat VVSB en Koninklijke HFC de punten veelal thuishouden als ze tegen elkaar spelen. Van de vijf duels die er in Haarlem werden gespeeld, won de Koninklijke vier keer en werd het één gelijk. In Noordwijkerhout is het precies andersom. Van de vier wedstrijden op De Boekhorst won VVSB er drie en speelde ze één keer gelijk, de eerste keer, in november 2014. De laatste keer dat de twee ploegen elkaar troffen op Noordwijkerhoutse grond won VVSB met 2-1 dankzij een treffer van Mitchell Theuns en een eigen goal van Wessel Boer een kwartier voor tijd.

Het is zaterdag in ieder geval een duel tussen de nummers vier (Koninklijke HFC) en achttien (VVSB). Toch is VVSB op basis van de thuiscijfers en het vertoonde spel van afgelopen zaterdag absoluut niet kansloos. Kan VVSB het gat met Barendrecht, dat uit speelt tegen Rijnsburgse Boys, nog verder verkleinen? Het verschil is nu vijf punten.

Komt allen de Noordwijkerhouters toejuichen naar een tweede thuiswinst op rij. De wedstrijd begint om 18.00 uur. Na afloop van de wedstrijd tussen VVSB - Koninklijke HFC staan in de kantine van VVSB 2 zangers om nog voor een mooi feestje na afloop te zorgen! Blijf dus ook na de wedstrijd gezellig op het Sportpark!

Laatste vijf onderlinge duels
Koninklijke HFC – VVSB 3-0 (27 oktober 2018)
VVSB – Koninklijke HFC 2-1 (3 februari 2018)
Koninklijke HFC – VVSB 3-0 (28 oktober 2017)
VVSB – Koninklijke HFC 3-0 (5 februari 2017)
Koninklijke HFC – VVSB 0-0 (11 september 2016)

Voorbeschouwing VVSB - Koninklijke HFC
Terug naar overzicht