Voorbeschouwing VVSB - Katwijk

Welke plekken de beide ploegen op de ranglijst ook hebben, sinds de eerste clash tussen VVSB en Katwijk in de KNVB-beker zo’n tweeënhalf, drie jaar geleden is het treffen tussen de twee ploegen uit de Bollenstreek er één vol passie, hartstocht en emotie.

Voor de beide clubs overigens met wisselend resultaat. Waar het zaterdagvoetbal altijd hoger werd ingeschat, won VVSB juist in het eerste seizoen van de vermenging van het zaterdag- en zondagvoetbal in de Tweede Divisie het eerste onderlinge duel. Niet in de competitie, wel in de KNVB-beker. In eigen huis trakteerde de ploeg van toenmalig trainer, Wilfred van Leeuwen, de Katwijkers op een 3-0 nederlaag. En dat deed pijn bij de oranjehemden.

Die hadden in het jaar daarvoor VVSB ver zien komen in diezelfde beker (halve finale tegen FC Utrecht) en hoopten tegen de Noordwijkerhouters een start te maken voor eenzelfde soort avontuur. Twee weken later zou Katwijk in eigen huis door een goal van Mike van den Ban wel winnen in de competitie.

De basis voor een rivalenclash was met die twee duels gelegd. VVSB bleek in de verdere ontmoetingen in de beker wel de sterkste, maar in de competitie wachten de Noordwijkerhouters nog steeds op de eerste overwinning tegen Katwijk.

Eerder dit seizoen, in september, leek VVSB nog dichtbij. Via Tommy Bekooij kwamen de paars-gelen in de eerste helft op voorsprong. Diezelfde Bekooij had ook de 0-2 op z’n schoenen. Die viel helaas voor de Noordwijkerhouters niet. Aan de overkant maakte Marciano Mengerink vanaf de penaltystip wel de 1-1. Vijf minuten voor tijd maakte hij zelfs de winnende voor de Katwijkers.

Een seizoen eerder was VVSB ook al dicht bij een overwinning op De Krom. Na een vroege goal van Bekooij zorgde Robbert Susan in de absolute slotseconden van de wedstrijd voor de 1-1 vanaf de penaltystip. Tijd voor een eerst competitie-overwinning dus voor VVSB tegen Katwijk?

Makkelijk wordt dat niet. Hoewel Katwijk matig begon aan de tweede seizoenshelft, en de ploeg acht punten verwijderd is van de koppositie, hebben de oranjehemden nog steeds een gevaarlijk elftal. Met 21 tegengoals heeft Katwijk één van de minst gepasseerde verdediging. Alleen Koninklijke HFC kreeg minder tegengoals dit seizoen.

Bij VVSB zit daar juist het probleem dit seizoen. Met 58 tegengoals heeft VVSB de meeste dompers van het seizoen moeten verwerken. Toch werd uitgerekend vorige week de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In Hardenberg won VVSB met 2-5, mede dankzij een ontketende Lulinho Martins. De buitenspeler gaf drie assists en maakte één goal. Ook Frank Tervoert maakte twee treffers, net zoals Bekooij.

Tervoert bracht zijn seizoentotaal met die twee treffers tegen HHC Hardenberg op 11. Net zoveel als Mengerink. Hij scoorde de openingstreffer in de wedstrijd tegen Spakenburg van afgelopen zaterdag. De Katwijkers wonnen dat duel met 2-1.

In een blinkende vorm zijn de Katwijkers nog niet. Voor dat treffen met Spakenburg verloor de ploeg van Jan Zoutman met 2-1 van Kozakken Boys. Ook verloor de ploeg in de tweede seizoenshelft al van Koninklijke HFC en Excelsior Maassluis. Tussendoor werd De Treffers wel op een 3-0 nederlaag getrakteerd.

Twee ploegen dus die niet in de allerbeste staat verkeren. Dat kan zomaar juist extreem veel spektakel opleveren. Ook FOX Sports wil daarbij zijn. De wedstrijd wordt live uitgezonden op de betaalzender. De wedstrijd begint om 15.30 uur. Support ons aller VVSB en schreeuw de ploeg van Eric Meijers naar de tweede thuisoverwinning van het seizoen!

Onderlinge duels in Tweede Divisie
Katwijk – VVSB 2-1 (15 september 2018)
Katwijk – VVSB 1-1 (28 april 2018)
VVSB – Katwijk 0-2 (9 december 2017)
VVSB – Katwijk 0-0 (8 april 2017)

Voorbeschouwing VVSB - Katwijk
Terug naar overzicht