Voorbeschouwing VVSB - Katwijk

Hoe begin je een voorbeschouwing over VVSB – Katwijk in een fase van de competitie dat er nog van alles gebeurt? Als deze tekst een paar weken geleden was geschreven dan was de insteek volledig anders geweest.

Eind november had VVSB net een reeks van drie nederlagen achter de rug en stond Katwijk nog vier aan kop in de Tweede Divisie. Dat staan de bezoekers overigens nog steeds. En nog ruim ook. Nummer twee GVVV staat op zeven punten, nummer drie, Rijnsburgse Boys, op acht. Toch verloren de Katwijkers twee keer op rij: eerst van Jong Sparta (3-2 in Rotterdam) en vorige week van De Treffers (0-1 in Katwijk).

Bij VVSB ging het juist de laatste twee duels crescendo. Onder Jack Honsbeek wonnen de Noordwijkerhouters tweemaal (0-1 bij De Treffers en 4-2 van HHC Hardenberg). Zeg het maar. Wie is er nu de favoriet in de komende derby in de Tweede Divisie?

Want koploper Katwijk heeft het ook steevast lastig tegen VVSB. Vorig jaar werd het in competitieverband 0-0. Beide elftallen speelden in april van het jaar 2017 een wedstrijd om des keizers baard tegen elkaar. VVSB stond in de middenmoot, Katwijk kon de kampioen van dat jaargang, Jong AZ, toen al niet meer achterhalen.

De KNVB-bekerwedstrijd eerder in dat seizoen was een stuk spectaculairder. De bezoekers uit Katwijk begonnen sterker aan het duel. Al na anderhalve minuut moest Richelo Fecunda een kopbal van Kay Blokland van de lijn af halen. En na nog een kopballetje van Donny van Oijen werd het even tijd voor een Maikey Parami-showtje. Eerst maakte hij het met een kopbal doelman Steven Verstraten erg lastig om daarna na een half uur voetbal VVSB op een 1-0 voorsprong te zetten. Nog voor rust werd het 2-0 na een goede individuele actie van Tim de Rijk. Giovialli Serbony bepaalde in dat duel, vlak voor het laatste fluitsignaal, de eindstand op 3-0.

Een paar weken later ging VVSB op bezoek bij Katwijk. Die wedstrijd ging kansloos verloren voor de Noordwijkerhouters. Katwijk toonde zich op eigen veld een maatje te groot. Al won het maar met een miniem verschil: 1-0.

Dit seizoen kwamen de twee Bollenstreek-clubs ook tegen in de beker. VVSB speelde in dat duel heel realistisch. Het kende de kracht van de Katwijkers. Liet ze komen tot aan randje zestien en was zelf dodelijk in de omschakeling via Mo el Osrouti en later nog via een kopbal van Jordy Zwart. Katwijk-aanvoerder Robbert Susan bracht met een schitterende vrije trap de spanning nog terug in het duel. Maar verder dan 1-2 kwam de ploeg niet.

Dankzij die overwinning in oktober van dit jaar bekerde VVSB verder. De laatste wedstrijd van deze eerste seizoenshelft zal in het teken staan van de achtste finale van de beker. VVSB speelt dan thuis tegen eredivisionist Roda JC. Voor dat duel zijn er nog sjaaltjes te koop, overigens!

Op dezelfde speeldag staat op Sportpark Middelmors ook Rijnsburgse Boys – FC Lisse op het programma. Er kan dus met recht gesproken worden over een ‘Super Saturday’ in de Bollenstreek.

Kom zaterdag op tijd naar De Boekhorst. Het zou weleens een druk avondje kunnen worden. Neem je vrienden, je beste humeur en een goede stem mee en support VVSB naar een overwinning.

Onderlinge duels:
VVSB – Katwijk 3-0 (25 oktober 2016 / KNVB-beker)
Katwijk – VVSB 1-0 (5 november 2016)
VVSB – Katwijk 0-0 (8 april 2017)
Katwijk – VVSB 1-2 (24 oktober 2017 / KNVB-beker)

Voorbeschouwing VVSB - Katwijk
Terug naar overzicht