Voorbeschouwing VVSB - Jong Vitesse

Er is een plan. Een uitgedacht idee die inmiddels in het hoofd zit van onze trainer Jack Honsbeek. En komende zaterdag krijgen we voor het eerst echt een inkijkje in de gedachtegang van de trainer die nu z’n eerste volle seizoen in gaat bij VVSB.

Het seizoen 2018 / 2019 gaat beginnen. Zullen we vanaf dag één gelijk ‘de hand van’ zien? Welke jongens starten in de basiself van VVSB? Vragen waar we met z’n allen zaterdag rond de klok van 18:00 uur een antwoord op krijgen. VVSB neemt het zaterdag op tegen de beloften van Vitesse. En dat is een hernieuwde kennismaking. Tijdens het eerste seizoen van de Tweede Divisie waren de reserves uit Arnhem ook al van de partij. Voor de geel-zwarten met weinig succes. In het debuutjaar van de Tweede Divisie degradeerden de beloften naar de Derde Divisie. Daarin werden ze in het afgelopen seizoen wel ruimschoots kampioen voor onder andere het voor ons VVSB-ers bekende UNA.

De onderlinge resultaten zijn dan ook, logischerwijs, in het voordeel van VVSB. In Noordwijkerhout won VVSB 2 jaar geleden met 3-1. In Arnhem wonnen de Noordwijkerhouters met 0-4. Mede dankzij een schitterende solo van Tommy Bekooij, die hij ongeveer begon op eigen helft.

Over de selectie van de bezoekers valt weinig zinnigs te melden. Logischerwijs zijn enkele jongens weer doorgestroomd naar het eerste elftal of hebben ze hun heil ergens anders gezocht. Zo speelt de Amerikaan Kai Koreniuk inmiddels voor de beloften van AZ. Hij was in het eerste jaar van Jong Vitesse in de Tweede Divisie, één van de gevaarlijkste spelers uit Arnhem. Hij scoorde destijds ook tegen VVSB in het duel in Noordwijkerhout. Het meest opvallende bericht over Jong Vitesse kwam van de transfermarkt afgelopen zomer. De 32-jarige Kees van Buuren zou de beloften komen versterken. Met zijn leeftijd en ervaring zou hij een mentorrol krijgen voor de jonge Arnhemmers. Maar vanwege nieuwe regels van de KNVB, spelers mogen niet ouder zijn dan 23 jaar, is hij te oud voor dat team. Van Buuren speelt daarom komend seizoen voor Hercules. De 32-jarige back blijft wel actief als commercieel manager bij de voetbalschool in Arnhem. Kijkende naar de selectie van VVSB, dan zie je op een paar plekken wat nieuwe namen verschijnen. Arno Dijkstra kwam over van FC Rijnvogels en moet de concurrentiestrijd aangaan met Guido Pauw. Ook Lovette Felicia en Lulinho Martins komen de voorste gelederen versterken. Ook Patrick Batist en Danny Bakker zijn nieuwe namen in Noordwijkerhout. In de voorbereiding kregen de paars-gelen ook al met wat fysiek malheur te maken. Nieuwkomer Sonny ten Hoope brak z’n middenvoetsbeentje en wordt in september weer terugverwacht. Timo Ruigrok, die van SJC overkwam, heeft zelfs z’n voetbalschoenen moeten opbergen nadat er dermate veel schade aan z’n enkel werd ontdekt dat doorvoetballen bij een tweededivisionist onverstandig zou zijn.

De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen is dus de perfecte aangelegenheid om de nieuwe jongens te zien, te ontmoeten en vooral toe te juichen. Staan we aan de vooravond

van een legendarisch seizoen? Komt allen naar Sportpark De Boekhorst om VVSB naar de eerste driepunter van het seizoen toe te schreeuwen. Het duel tegen Jong Vitesse begint om 18:00 uur.

Onderlinge resultaten:
VVSB – Jong Vitesse 3-1 (4 september 2016)
Jong Vitesse – VVSB 0-4 (11 maart 2017)

Voorbeschouwing VVSB - Jong Vitesse
Terug naar overzicht