Voorbeschouwing VVSB - Jong Sparta Rotterdam

Jong Sparta als tegenstander treffen? Dat is zwaar kersen eten, zou onze trainer Eric Meijers gezegd kunnen hebben. Een gezegde die in het oosten van het land op regelmatige basis van de tong rolt, maar voor ons westerlingen een nieuw gezegde is voor onze vocabulaire.

Maar wie een blik op de ranglijst werpt ziet inderdaad dat de beloften van de Rotterdammers als favoriet naar Noordwijkerhout zijn afgereisd. De ploeg van Jeroen Rijsdijk, ex-Excelsior Maassluis, staat derde in de Tweede Divisie en is met 34 goals de op één na makkelijkst scorende ploeg van de competitie.

Zo heeft Gianni Dos Santos er inmiddels zes inliggen, maar zijn ook Halil Dervisoglu en Youssef El Kachati belangrijk voor het team met beiden vier goals. Deze drie mannen maken inmiddels ook al regelmatig hun opwachting voor het eerste elftal van de Rotterdammers.

Ook Ayoub Boukhari heeft vier goals gescoord, maar wacht nog op z’n eerste minuten op Het Kasteel in het team van Henk Fräser. Wel hebben Boukhari en El Kachati allebei een mooie gemene deler. De twee jongelingen van de Rotterdammers speelden in hun nog prille carrière bij Noordwijk.

El Kachati komt echt uit Noordwijk en doorliep daar z’n jeugdopleiding. Boukhari speelde er een blauwe maandag, maakte wel degelijk indruk, maar vertrok in de winterstop. Zes maandjes konden de Noordwijkers van hem genieten. Een blessure bleek het begin van het einde in Noordwijk. Hij vertrok vond z’n geluk in Rotterdam.

Dan VVSB zelf. Wat was de ploeg van Meijers in Veenendaal bij GVVV dicht bij de tweede driepunter onder leiding van de coach uit Nijmegen. Met 88 minuten op de klok stond VVSB met een miniem verschil voor. Guido Pauw had zelfs de beslissende 1-3 op de schoen, maar faalde helaas. In de tegenstoot was het wel raak, en tot overmaat van ramp schoten de Veenendalers ook nog de 3-2 tegen de touwen.

En hoewel de klap weer hard aankwam, gaf het vertoonde spel, vooral over een lang gedeelte van de eerste helft, wel degelijk hoop. Het frivole keert langzaam weer wat terug bij de Noordwijkerhouters.

Met twee goals voor VVSB rook Lulinho Martins ook z’n kans om zich te bewijzen ten opzichte van de nieuwe trainer. Dat deed hij dus met verve. De vraag is nu of VVSB het goede spel door kan trekken en voor een tweede keer op rij thuis kan winnen.

Daar waar de overwinning op Scheveningen niet geheel uit de lucht kwam vallen, die ploeg stond notabene slechts één plekje hoger op de ranglijst, daar zou een driepunter tegen de Spartanen wel gezien kunnen worden als een stunt. Want als we één jaar teruggaan in de tijd, zien we dat VVSB het laatste onderlinge treffen op De Boekhorst destijds met 0-2 verloor. Dat bleek toen het einde voor de toenmalige trainer Mark Schenning.

Maar ook het jaar daarvoor wist VVSB niet te winnen van de Spartanen. In een bizarre wedstrijd, waarin de Noordwijkerhouters tot kort voor tijd met 1-3 achterstonden, werd het uiteindelijk 3-3. Tommy Bekooij had in die wedstrijd in de blessuretijd zelfs de 4-3 op de schoen. Zover kwam het niet. Pakt VVSB nu voor het eerst in de geschiedenis wel een thuisoverwinning op Jong Sparta. Komt allen kijken op zaterdag 1 december vanaf 18.00 uur! 

Laatste ontmoetingen:
Jong Sparta – VVSB 2-2 (7 april 2018)
VVSB – Jong Sparta 0-2 (18 november 2017)
Jong Sparta – VVSB 3-3 (22 april 2017)
VVSB – Jong Sparta 3-3 (22 november 2016)

Voorbeschouwing VVSB - Jong Sparta Rotterdam
Terug naar overzicht