Voorbeschouwing VVSB - Jong Sparta

Na een ‘onderbreking’ van bijna een maand speelt VVSB komende zaterdag eindelijk weer een thuiswedstrijd. De laatste wedstijd op De Boekhorst dateert alweer van 21 oktober. Toen werd in een gek duel Achilles ’29 met 3-2 verslagen. 

Ons vlaggenschip nam via Guido Pauw al heel vroeg de leiding. Na dertig minuten voetbal stond er al een 3-0 voorsprong op het scorebord. Uiteindelijk kwamen de Groesbekers nog terug tot 3-2, maar bleven de drie puntjes wel in Noordwijkerhout.

Daarna ging het even mis voor VVSB. Twee uitduels in respectievelijk Haarlem en Lienden gingen kansloos verloren. Althans, tegen Koninklijke HFC was de eerste helft nog prima, ook al keek VVSB tegen een 1-0 achterstand aan bij rust. Daarna ging het mis en verloor onze club de wedstrijd met 3-0. In Lienden heeft VVSB nooit recht gehad op een overwinning. De ploeg van Hans Kraaij Jr. won met 4-0.

Na een verplicht weekje rust (inhaalprogramma) en een gewonnen oefenwedstrijd tegen het Haagse Quick is de batterij weer opgeladen voor de paars-gelen. 

VVSB neemt het zaterdag om 18.00 uur op tegen Jong Sparta Rotterdam. Een speciaal duel voor één van onze selectiespelers: Ruben Valk. Onze doelman doorliep z’n opleiding bij de Rotterdammers.

Jong Sparta is de drager van de rode lantaarn in de Tweede Divisie. Van de elf duels won het er slechts één. Maar dat deden ze wel gelijk even flink overtuigend. Op het eigen Kasteel werd De Treffers met 5-1 naar huis gestuurd. 

En hoewel de ploeg laatste staat, is het echt niet zo dat het team kansloos door dit seizoen wandelt. Zo werd IJsselmeervogels op een gelijkspel gehouden, net als Achilles ’29. Kozakken Boys won pas in de blessuretijd op Het Kasteel en ook FC Lienden wist niet met een overwinning weg te lopen in Rotterdam (2-2).

Ook het doelsaldo is eigenlijk net iets beter dan die van VVSB (-7 om -8 voor de Noordwijkerhouters). Dus hoewel de Spartanen laatste staan, mag er van onderschatting voor dit elftal geen sprake zijn. Dat bleek ook uit de wedstrijd van vorig jaar tegen Jong Sparta. 

Na een 0-0 ruststand ontbrandde dat duel volledig in de tweede helft op de tweede zaterdag van november in het jaar 2016. VVSB kwam destijds op een 0-3 achterstand. Met nog zo’n twaalf minuten op het scorebord maakte Tommy Bekooij met een individuele actie de 1-3. 

Daarna kreeg VVSB de geest. Twee minuten voor tijd was het diezelfde Bekooij die een strafschop versierde. Aanvoerder Vladimir Jozic ging achter de bal staan en schoot de 2-3 binnen. Nog geen twee minuten later kregen de Noordwijkerhouters een vrije trap die via de kruin van Stefan Kraaijvanger de goal in ging. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 3-3. Er had zelfs meer in gezeten als Bekooij in de absolute slotfase een bal beter had kunnen controleren voor een half lege goal. Maar goed, laten we het positief benaderen: die comeback was vrij legendarisch. Gek genoeg werd het duel later in Rotterdam ook 3-3.

De wedstrijd VVSB – Jong Sparta is in ieder geval dit seizoen een duel tussen de nummer dertien (VVSB) en de nummer achttien (Jong Sparta). Wint VVSB, dan kan het zomaar een stap zetten naar de middenmoot, die eigenlijk bij plek vijf (Kozakken Boys) begint. Wint Jong Sparta, dan moet VVSB even pas op de plaats maken en hervinden de Spartanen de aansluiting met andere laagvliegers.

Komt allen, zaterdag 18 november naar Sportpark De Boekhorst om VVSB naar een overwinning toe te schreeuwen. De wedstrijd begint om 18:00 uur

Onderlinge resultaten: 
VVSB – Jong Sparta 3-3 (12 november 2016)
Jong Sparta – VVSB 3-3 (22 april 2017)

Voorbeschouwing VVSB - Jong Sparta
Terug naar overzicht