Voorbeschouwing VVSB - Jong Almere City

Met nog drie duels in de Tweede Divisie te gaan komt er bijna een einde aan een bizar seizoen. Lang, heel lang stond VVSB stijf onderaan. Maar na een goede reeks in de maand maart werd de rode lantaarn overgedragen aan Barendrecht. En met nog drie duels te gaan lijkt VVSB zich na dit seizoen te mogen opmaken voor de nacompetitie.

Winnen de Noordwijkerhouters komende zaterdag en verliest Barendrecht bij GVVV, dan is directe voor Barendrecht directe degradatie een feit en is VVSB niet meer te achterhalen. De ploeg van Ivar van Dinteren is ook de tegenstander van VVSB voor aankomende zaterdag. Op de ranglijst schelen VVSB en de vereniging uit Flevoland slechts één puntje. Bij winst van VVSB wipt het elftal van Eric Meijers weer over de beloften heen en komt VVSB op de zestiende plek terecht. Vorige week wonnen de jongelingen nog relatief verrassend van Koninklijke HFC (4-2).

VVSB speelde met 2-2 gelijk bij Kozakken Boys. Op voorhand was dat een prima prestatie. Achteraf viel er toch een kleine teleurstelling te besmeuren in het paars-gele kamp. Had er niet meer in gezeten in Werkendam? Onder andere spits Frank Tervoert baalde openlijk van enkele gemiste kansen, gaf hij na afloop in de Noordwijkerhoutse kleedkamer toe.

Tervoert maakte enkele dagen na het treffen in Werkendam bekend VVSB na dit seizoen te gaan verlaten. De spits laat in het najaar van 2019 een droomwens in vervulling gaan. De aanvaller gaat met zijn vrouw voor vijf maanden de wereld over reizen. Logischerwijs past er dan niet nog een jaar topvoetbal in z’n agenda.

Met het aangekondigde vertrek, presenteerde VVSB gelijk een vervanger voor de Amsterdammer: Felitciano Zschusschen. Met FC Twente, FC Dordrecht, NAC Breda, FC Oss, FC Saarbrücken, het schotse Inverness, Chabab Rif Al Hoceima en IJsselmeervogels heeft de 27-jarige spits een aardig CV opgebouwd in de loop der jaren. Zschusschen is ook nog international van Curacao.

Waar VVSB een speler van IJsselmeervogels naar Noordwijkerhouts ziet komen, daar ziet Jong Almere City juist een speler vertrekken naar Spakenburg. Aan het einde van het seizoen gaat doelman Mike Grim (inderdaad, de zoon van) de overstap maken naar ‘de Vogels’, de huidige nummer drie van de Tweede Divisie. Met Van Dinteren als hoofdcoach heeft Jong Almere City een trainer die de Bollenstreek kent. In seizoen 2008-2009 kwam hij als actief speler uit voor vv Noordwijk. Hij speelde in het jaar daarvoor voor Telstar.

In Jong Almere City treft VVSB de slechts presterende ‘uitploeg’ van het seizoen. In alle uitduels die de beloften tot nu toe speelden, dat waren er vijftien, won het slechts één keer, speelde het één keer gelijk en verloor de ploeg dertien maal. Alleen Scheveningen moest er in oktober van 2018 aan geloven. Het werd toen 0-3 op Sportpark Houtrust.

Hoewel die statistieken in het voordeel spreken van VVSB, mag het de beloften van Almere nooit onderschatten. Dat bleek wel in het duel in Flevoland zelf. VVSB kwam 1-0 achter, repareerde die score tot 1-2, maar in de laatste tien minuten ging het nog helemaal fout. VVSB verloor in oktober met 3-2.

Belangrijkste man aan de kant van Jong Almere City FC lijkt Jelle Goselink. Hij scoorde dit seizoen acht maal en is met ruim 1600 minuten ook de speler met de meeste speeltijd achter z’n naam. Lukt het VVSB om hem uit te schakelen en er thuis met de winst vandoor te gaan? Komt allen! De wedstrijd zaterdag 11 mei begint om 18.00 uur. Support VVSB, zodat de mannen van Meijers weer over Jong Almere City FC kruipen op de ranglijst.

Onderlinge resultaten:
Jong Almere City FC – VVSB 3-2 (13 oktober 2018)

Voorbeschouwing VVSB - Jong Almere City
Terug naar overzicht