Voorbeschouwing VVSB - IJsselmeervogels

Bij het schrijven van de voorbeschouwing van de wedstrijd tussen VVSB en IJsselmeervogels is de transferwindow nog open. In die fase kunnen spelers nog van de ene naar de andere club als daar een bedrag tegenover staat of wanneer een club een bedrag wil neerleggen voor een bepaalde voetballer.

Zo’n twee jaar geleden verraste de tegenstander uit Spakenburg door Berry Powel aan te trekken, toen nog als club actief in de Derde Divisie. De rest is bekend. IJsselmeervogels werd kampioen en speelt voor het tweede seizoen achtereen in de Tweede Divisie.

Dit jaar is het één van de titelkandidaten in de hoogste amateurdivisie. Een ook deze transferwindow gebeurde er wat op de transfermarkt op De Westmaat. In een ruildeal met DVS’33 werd Maurice de Ruiter opgepikt en bewandelde Soufyan Moro de omgekeerde weg.

Zo gek zijn die winterse transfers niet meer. Sinds deze winter spelen Wesley Goeman en Frank Tervoert in het shirt van onze club. Beide heren begonnen het seizoen bij Rijnsburgse Boys, maar werden in januari met open armen ontvangen op De Boekhorst.

Goeman speelde inmiddels drie duels in het paars-geel, Tervoert debuteerde afgelopen weekend tegen Jong Vitesse. Om nog even op het spelersvlak te blijven: deze week werd ook bekend dat Tommy Bekooij onze mooie club na vier seizoenen gaat verlaten.

De Leidenaar, die in het shirt van VVSB topscorer werd van de Tweede Divisie en de halve finale van de KNVB-beker haalde, is na vier jaar De Boekhorst toe aan een nieuwe uitdaging.

Naast alle contract-/transferperikelen werden er in de tweede seizoenshelft inmiddels alweer drie wedstrijden gespeeld. Uit die drie duels behaalde VVSB slechts één punt. Bij Lienden werd er met 0-0 gelijkgespeeld. Daarna verloor ons vlaggenschip thuis met 3-2 van Rijnsburgse Boys, om afgelopen zaterdag met harde cijfers te vertrekken uit Arnhem (4-0 verlies tegen Jong Vitesse).

IJsselmeervogels kent een betere vorm. De openingswedstrijd van de tweede seizoenshelft was uit tegen AFC. Daar wonnen de Spakenburgers dankzij een late treffer van De Ruiter vanaf de penaltystip. Een week later werd het 1-1 in de Spakenburgse derby. Vorige week werd Scheveningen met 2-0 verslagen in eigen huis.

Overigens is de balans tegen IJsselmeervogels nog in het voordeel van VVSB. Vanwege de eerdere scheiding tussen het zaterdag- en zondagvoetbal speelden de twee clubs pas drie keer tegen elkaar in de Tweede Divisie. Twee duels daarvan eindigden in een gelijkspel. VVSB won vorig jaar in Spakenburg met 0-2. Echt terecht was die overwinning toen niet, maar geen Noordwijkerhouter die daarover heeft geklaagd.

Wil VVSB die balans positief houden, dan zal het zaterdag moeten oppassen voor clubtopscorer Danny van de Meiracker. De spits heeft inmiddels 11 keer gescoord. Robbert Olijfveld en Mike van der Laar volgen op gepaste afstand met beiden vijf treffers. Clubtopscorer bij VVSB is Tommy Bekooij, met zeven treffers. Tervoert maakte acht goals dit seizoen, maar scoorde die allemaal in het shirt van RIjnsburgse Boys.

Voor VVSB is het in ieder geval zaak om FC Lienden in het oog te houden. De Betuwenaren staan op de zeventiende plek, wat in ieder geval al geen regelrechte degradatie meer betekent, maar recht geeft op de play-offs. De blauw-witten staan vier punten los en spelen zaterdag uit tegen De Treffers. Kan VVSB stunten tegen IJsselmeervogels, de nummer twee van de Tweede Divisie? Komt allen zaterdag kijken om 18.00 uur! 

Onderlinge resultaten:
IJsselmeervogels – VVSB 3-3 (1 september 2018
IJsselmeervogels – VVSB 0-2 (17 maart 2018)
VVSB – Ijsselmeervogels 2-2 (7 oktober 2017)

Voorbeschouwing VVSB - IJsselmeervogels
Terug naar overzicht