Voorbeschouwing VVSB - HHC Hardenberg

Het zijn op z’n zachts gezegd niet de meest rustige weken geweest in Noordwijkerhouter. Er is onderwijl voldoende gezegd en geschreven over het voortijdige en noodgedwongen vertrek van Mark Schenning na de nederlaag tegen Jong Sparta.

Komende zaterdag staat het de eerste thuiswedstrijd op het programma onder (interim-)trainer Jack Honsbeek. Gekomen als assistent van Wilfred van Leeuwen, ineens drie weken alleen voor de groep vanwege het vertrek van onze voormalige coach naar FC Eindhoven en nu drieënhalve maand verder weer eindverantwoordelijk voor ons aller VVSB.

Om de oud-speler van onder andere Ter Leede, FC Lisse, vv Katwijk en FC Rijnvogels te ondersteunen in zijn diensten voor de club werd Stefan Teeken deze week ook actiever betrokken bij de technische staf. Hij maakte al wedstrijdanalyses voor het vlaggenschip, maar nu zit en staat hij ook naast Honsbeek op trainingen en wedstrijden.

Noem het ‘het Honsbeek-effect’, maar het eerste duel onder onze nieuwe trainer werd in Groesbeek wel gelijk gewonnen. Tegen De Treffers was een doelpunt van Frans van Niel voldoende voor de overwinning. Het was niet altijd mooi, vond de doelpuntenmaker in een interview met Voetbal in de Bollenstreek. Maar dat hoeft in deze tijden waarin de ploeg in een rollercoaster zit ook niet altijd.

En waar het bij VVSB de afgelopen weken wat onrustig was, daar lijkt er bij onze tegenstander van komende zaterdag weinig aan de hand. HHC Hardenberg zat vorig jaar misschien in hetzelfde schuit als dat VVSB nu heeft gezeten. De ploeg uit Overijssel kende vorig jaar een moeilijke start, maar zie nu: HHC Hardenberg staat dit seizoen op een stabiele zevende plek.

Zo wonnen de oranjehemden afgelopen zaterdag nog met 3-1 van De Dijk. De thuiswedstrijd daarvoor won de ploeg van Gert Karsten met 4-2 van Jong Sparta, de ploeg die juist VVSB de nek om draaide twee weken geleden en afgelopen zaterdag ook nog won van vv Katwijk.

Buitenshuis heeft HHC Hardenberg het wat lastiger. De laatste uitwedstrijd die de Hardenbergers wonnen was notabene begin oktober bij De Treffers. Ons aller VVSB won daar dus ook nog geen week geleden.

Als we kijken naar de onderlinge ontmoetingen, hoeven we geen grote bril op te zetten. De twee ploegen kennen elkaar pas sinds de invoering van de Tweede Divisie. De verhoudingen waren duidelijk: VVSB is/was een zondagclub, HHC Hardenberg is/was een zaterdagclub.

Een jaar geleden won VVSB in de absolute slotminuten van de bezoekers uit Hardenberg. Giovially Serbony werd destijds de matchwinner. In Hardenberg ging VVSB vorig seizoen met 3-1 onderuit.

Hoe acteren de Noordwijkerhouters voor het eerst op De Boekhorst onder leiding van Jack Honsbeek, Marek Kujach en Stefan Teeken? Komt allen op zaterdag 2 december 2017 om 18:00 uur naar De Boekhorst

Onderlinge ontmoetingen:
HHC Hardenberg – VVSB 3-1 (6 mei 2017)
VVSB – HHC Hardenberg 1-0 (2 december 2016)

Voorbeschouwing VVSB - HHC Hardenberg
Terug naar overzicht