Voorbeschouwing VVSB - GVVV

VVSB start 2018 met een thuiswedstrijd tegen GVVV. Of eigenlijk is 2018 al gestart. De ploeg van Jack Honsbeek opende het jaar in Calella. Zon en teamspirit: ingrediënten voor een geslaagd trainingskamp. De ploeg kwam ook nog in actie voor een oefenduel. Voor wat het waard is, speelden de Noordwijkerhouters met 1-1 gelijk tegen het Alphense ARC. Positief was de goal van Pieter Koopman, alsmede de gestopte penalty door Menno de Jong.
 

Terug in Nederland ging de focus op hele andere dingen. Op het trainingskamp liet ‘onze Vla’ weten er na dit seizoen een punt achter te zetten. Na 15 jaar VVSB is het genoeg.

“Ik zat vorig jaar al een klein beetje te twijfelen. In combinatie met wat er gaat komen, ik word in mei vader als alles goed gaat, heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt. Zo’n beslissing is altijd lastig. Daar ben ik heel eerlijk in. Maar je zal het toch een keer moeten doen. Zo simpel is het ook weer”, liet onze captain optekenen bij Voetbal in de Bollenstreek.

Het betekent ook dat VVSB druk bezig is met komend seizoen. De trainer ligt vast, nu de spelers. Na een onstuimig eerst half jaar van dit seizoen, met het ontslag van trainer, Mark Schenning, kan men in Noordwijkerhout niet wachten op een rustige tweede seizoenshelft. Die begint dus thuis tegen de bezoekers uit Veenendaal. 

Bij GVVV staat Niek Oosterlee aan het roer. Hij bracht FC Lisse tot groter hoogte in onze regio en liet ook bij Rijnsburgse Boys zien een zeer capabele trainer te zijn. Ook nu doet hij het met GVVV weer prima. De huidige vierde plek zorgt voor relaxte sferen op Sportpark ‘t Panhuys.

Als we een blik werpen op de onderlinge resultaten, gaat de gedachte al snel terug naar vorig jaar. Toen eindigde dit duel op De Boekhorst in een bizarre 3-3. VVSB speelde lang met 10 man, na een 1-0 tussenstand. Zag daarna dat het zelf tot tweemaal toe op voorsprong kwam (2-1 en 3-2), miste tussendoor nog een penalty en zag GVVV in de slotseconde op 3-3 komen na een ingooi die eigenlijk voor VVSB was. Ehm, snapt u het nog?

Dit seizoen staat VVSB er na 16 duels nog iets minder florissant voor, maar wat zou het toch lekker zijn om 2018 in de competitie te starten met een driepunter. Vooraf aan het duel is de nieuwjaarsreceptie. Die begint om 16:30 uur. Wees dus op tijd en blijf lekker hangen voor ‘het eerste’. Tot zaterdag! 

Voorbeschouwing VVSB - GVVV
Terug naar overzicht