Voorbeschouwing VVSB - Excelsior Maassluis

Een gelijkmaker in de 95e minuut tegen krijgen voelt als een mokerslag. De teleurstelling bij onze aanvoerder Vladimir Jozic was na afloop logisch. Toch zal alles en iedereen die ons aller VVSB een warm hart toedraagt trots zijn geweest op de manier van spelen tegen vv Katwijk, de koploper van de Tweede Divisie. De teamgeest, de strijd voor elkaar en het compacte spel, waar Katwijk ontzettend veel moeite mee had, verdiende een paar schouderklopjes.

Het is het minste dat je kunt doen als de competitie er qua prijzen op zit. Strijden voor de eer, voor elke meter, voor je club. De Noordwijkerhoutse spelers hadden dat prima in de gaten. Daarnaast scoorde Tommy Bekooij ook nog eens één van z'n mooiste treffers van het seizoen, door van randje zestien kiezelhard de bal achter doelman Ricardo Kieboom te schieten.

Als VVSB die gezonde werklust van afgelopen zaterdag vast kan houden tegen Excelsior Maassluis, dan heeft het thuispubliek in ieder geval weinig te klagen. Toegegeven: het Noordwijkerhoutse thuispubliek is de laatste tijd niet verwend. De laatste overwinning op De Boekhorst dateert alweer van 3 februari (!). VVSB won toen thuis van Koninklijke HFC. Daarna was de ploeg nog dichtbij opnieuw een overwinning tegen FC Lienden, maar zag het destijds in de absolute slotfase de 4-4 op het scorebord verschijnen.

Zaterdag om 18:00 uur neemt VVSB het op tegen Excelsior Maassluis. Dat is het elftal van Jeroen Rijsdijk. Hij vertrekt aan het einde van het seizoen in Maassluis om coach te worden van de beloften van Sparta. De 40-jarige coach behaalde veel successen met de 'Tricolores'. Zo werd hij twee jaar geleden met de club zelfs amateurkampioen van Nederland. De coach liep dit seizoen al stage bij Sparta voor zijn cursus coach betaald voetbal. Vanaf komend seizoen krijgt hij dus Jong Sparta onder zijn hoede en wordt hij assistent van Sparta-trainer Henk Fraser.

Met z'n huidige ploeg, Excelsior Maassluis, is hij net als VVSB eigenlijk uitgevoetbald dit seizoen. De bezoekers staan negende en speelde in de laatste vijf duels vier keer gelijk. Tussendoor werd er nog gewonnen uit bij FC Lienden met 0-1.

De ploeg uit Maassluis is over het algemeen wel een vrij stugge tegenstander. Dat valt ook te zien aan het doelsaldo van de bezoekers: 37 goals voor en 27 tegen in 30 duels. Eerder dit seizoen in Maassluis werd het tussen VVSB en de 'Tricolores' 0-0. Dat was op dat moment de laatste wedstrijd van een voor VVSB turbulent verlopen eerste seizoenshelft. Hoewel de uitslag teleurstellend was, werd het in Maassluis nog wel gezellig. De accu van de VVSB-bus had het even begeven, waardoor de selectie zich nog in het feestgedruis stortte in de kantine van de thuisploeg. Ook voor de Tricolores staat de VVSB-kantinedeur natuurlijk wagenwijd open na afloop van het duel.

Het duel tegen Excelsior Maassluis is het één na laatste thuisduel van dit seizoen. Komt allen naar De Boekhorst om de paars-gele ploeg naar een thuisoverwinning te schreeuwen. Op 19 mei is de laatste thuiswedstrijd tegen TEC. En zet ook maar alvast in de agenda: op 23 juni oefent ons aller VVSB tegen de meest succesvolle ploeg van Nederland: Ajax!

Onderlinge duels:
Excelsior Maassluis - VVSB 0-0 (16 december 2017)
VVSB - Excelsior Maassluis 2-0 (17 december 2016)
Excelsior Maassluis - VVSB 2-0 (13 augustus 2016)

Voorbeschouwing VVSB - Excelsior Maassluis
Terug naar overzicht