Voorbeschouwing VVSB - De Treffers

Wat was de teleurstelling zaterdag in Almere even groot. VVSB was zo dichtbij de eerste overwinning van het seizoen in het Yanmar Stadion. Een pegel van Radinio Balker en een intikker van dichtbij van Haji Adoma dompelden de Noordwijkerhouters andermaal in rouw. Na acht duels wacht VVSB nog steeds op de eerste driepunter. Zie het van de zonnige kant: statistisch gezien komt die dus steeds dichterbij. Waarom zou het niet kunnen gebeuren tegen De Treffers.

De ploeg uit Groesbeek kent voorlopig een wisselvallige seizoenstart. De punten worden door De Treffers nu vooral in thuisduels gehaald. Van de elf punten die het tot nu toe vergaarde, werden er slechts twee punten thuis behaald.

Tegen FC Lienden (1-1) en Jong Almere City FC (0-0) speelde de ploeg van Anton Janssen gelijk. Tegen AFC (4-1) en IJsselmeervogels (4-1) verloor het ruim. Diezelfde eindstand stond ook op het bord tijdens de seizoensopening van de ploeg uit Groesbeek. Toen ontving het op het eigen sportpark regiogenoot Katwijk. De oranjehemden wonnen dankzij twee treffers van Marciano Mengerink en goals van Norair Mamedov en Jordy Hilterman.

VVSB pakte tot nu toe één punt in eigen huis tegen Jong Vitesse en één punt op vreemde bodem tegen IJsselmeervogels. Het probleem bij ons aller VVSB ligt bij het aantal tegengoals. In acht duels moesten de Noordwijkerhouters al 25 goals slikken. Daar staan wel 14 goals tegenover. Ter vergelijking: nummer vijf Koninklijke HFC, scoorde dit seizoen pas 12 keer.

VVSB tegen De Treffers is een ouderwetse ‘zondagklassieker’. De twee ploegen ontvingen elkaar al zestien keer. Voorlopig slaat de balans nog positief uit voor de Noordwijkerhouters. In de zestien onderlinge duels werd er zeven keer gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en zes keer verloren. Voor de laatste thuiswinst tegen De Treffers moeten we wel terug naar 1 februari 2015. Toen won VVSB thuis met 4-0 dankzij treffers van Tim de Rijk, Maikey Parami, Giovialli Serbony en Michael van Laere. Vorig jaar verloor VVSB thuis met 0-3 van de ploeg uit Groesbeek.

De Noordwijkerhouters moeten vooral oppassen voor Aleksandar Jankovic. Hij scoorde dit seizoen al vier keer. De voetballer uit Rotterdam speelde vorig seizoen bij FK Sloboda Uzice. In het seizoen 2016-2017 kwam hij een half jaar uit voor De Graafschap. Het andere halfjaar speelde hij in Slowakije voor Lokomotiva Zvolen.

Komende zaterdag tellen de statistieken niet meer. Dan gaat het om de driepunter op Sportpark De Boekhorst. VVSB heeft jullie steun in deze moeilijke dagen in de Tweede Divisie keihard nodig. Kunnen we op jullie support rekenen? De wedstrijd begint om 18:00 uur.

Onderlinge resultaten:
VVSB – De Treffers 0-3 (14 april 2018)
De Treffers – VVSB 0-1 (26 november 2017)
VVSB – De Treffers 4-4 (4 maart 2017)
De Treffers – VVSB 2-1 (20 november 2016)
VVSB – De Treffers 0-1 (24 januari 2016)

Voorbeschouwing VVSB - De Treffers
Terug naar overzicht