Voorbeschouwing VVSB - De Treffers

“Je wilt toch niet het veld in gaan met het idee van ‘we zien het we’? Nee, dat is niks joh.” Tommy Bekooij weet het zeker. Hij en zijn teamgenoten willen de competitie op een waardige manier afsluiten. Exact een jaar geleden sloten de Noordwijkerhouters het eerste seizoen van de Tweede Divisie af met een flinke vormdip. Van de laatste negen duels in de jaargang 2016-2017 won VVSB er destijds maar één (tegen AFC 3-1). Ook toen was VVSB na een goede reeks na de winterstop al vrij snel zeker van een verlenging van het verblijf in de Tweede Divisie.

Voor de tegenstander van komende zaterdag liggen de kaarten anders. Met 27 punten uit 26 duels staat De Treffers op de 15e plek. Daarmee is de ploeg uit Groesbeek nog niet veilig. Staat de treffers aan het einde van het seizoen nog steeds op de die plek, dan zal het nacompetitie moeten gaan spelen. De ploeg van Anton Janssen pakte drie punten uit de laatste vijf duels. Er werd buitenshuis verloren van HHC Hardenberg en Rijnsburgse Boys. In eigen huis werd er gelijkgespeeld tegen Koninkelijk HFC, IJsselmeervogels en Kozakken Boys. Vooral dat laatste duel kende een bizar einde van de wedstrijd. Tot diep in blessuretijd stond De Treffers met 1-0 achter. In de absolute slotfase ging keeper Niels Kornelis mee een vrije trap in de buurt van het doelgebied van Kozakken Boys. Kornelis wist zijn hoofd tegen de bal te zetten en maakte de 1-1. Zijn doelpunt ging viral op social media. Hij kreeg zelfs uit Katwijk nog een vaatje haring toegestuurd. Voor de Katwijkse koploper kwam het puntverlies van Kozakken Boys prima uit in de titelrace. De oranjehemden hebben nu een voorsprong van acht punten.

Eerder dit seizoen won VVSB uit bij De Treffers met 0-1 dankzij een treffer van Frans van Niel. Dat was het eerste duel onder leiding van Jack Honsbeek na het ontslag van Mark Schenning. Voor Jelmer Vijlbrief eindigde het duel in een sof. Hij kwam een opstootje sussen maar kreeg de rode kaart van de scheidsrechter. Net als Pim Blakesteijn van De Treffers. De linksback van VVSB werd in eerste instantie voor vijf duels geschorst. Dat aantal werd later teruggebracht naar drie.

Vorig seizoen eindigde VVSB – De Treffers in 4-4. VVSB kwam twee keer achter in dat duel, het kwam ook twee keer op voorsprong, maar vijf minuten voor tijd hoe Rick Verbeek de eindstand op het scorebord zette vanaf de penaltystip.

Lukt het VVSB om deze zaterdag wel te winnen voor eigen publiek? De laatste keer dat VVSB in eigen huis won was tegen Koninklijke HFC op 2 februari. Tijd om weer eens drie punten te pakken in Noordwijkerhout. Komt allen en steun VVSB in de laatste paar wedstrijden van dit seizoen. Het duel tegen De Treffers begint om 18.00 uur.

Laatste 5 onderlinge duels:
De Treffers – VVSB 0-1 (26 november 2017)
VVSB – De Treffers 4-4 (4 maart 2017)
De Treffers – VVSB 2-1 (20 november 2016)
VVSB – De Treffers 0-1 (24 januari 2016)
De Treffers – VVSB 1-3 (27 september 2015)

Voorbeschouwing VVSB - De Treffers
Terug naar overzicht