Voorbeschouwing VVSB - De Dijk

Na de succesvolle bekerwedstrijd tegen EVV staat zaterdag het eerste duel van het nieuwe seizoen van de Tweede Divisie op het programma. VVSB ontvangt op De Boekhorst De Dijk uit Amsterdam. Een promovendus.

Op papier is de nieuweling in de Tweede Divisie dus de underdog. Maar wie de sterkte van de selectie heeft gezien, praat wellicht anders. Oud profs als Jack Tuyp en doelman Jeroen Verhoeven maken hun minuten in het elftal van Jochem Twisker. Andere bekenden zijn Jerghinio Sahadewsing, Harry Zwarthoed en Maarten Woudenberg. Allen speelden in het verleden op Nieuw Zuid bij Quick Boys. Ook Abderrahim Loukili is geen onbekende van VVSB. De veelscorende aanvaller kwam dit seizoen over van FC Lienden. Met zestien treffers werd hij het afgelopen jaar clubtopscorer in de Betuwe.

VVSB en De Dijk hebben geen gezamenlijke historie. Daarvoor is De Dijk een te ‘jonge’ ploeg. De Amsterdamse club werd in 1999 opgericht na een fusie tussen ASV Schellingwoude en Rood Wit-A. Het succesverhaal van deze club begon pas acht jaar geleden. Toen werd de vereniging kampioen in de Vierde Klasse. Daarna reeg het de successen aan één. Er volgden twee kampioenschappen, in de Derde Klasse en in de Tweede Klasse. En na twee jaar in de Eerste Klasse te hebben gespeeld werd de Hoofdklasse bereikt. Daar voetbalde het drie jaar lang tot de ploeg in het seizoen 2015-2016 promoveerde naar de Derde Divisie. En daarin werd het afgelopen jaar gelijk kampioen.

Het is geen geheim dat De Dijk de tweede Amsterdamse profclub wil worden. Dat liet hoofdsponsor en scheepswerfeigenaar van De Dijk, Heino Braspenning, vorig jaar weten aan de buitenwereld. De club moest binnen ‘vijf a tien jaar’ na Ajax de tweede profclub van de hoofdstad worden. Met de huidige opkomst van de club lijkt dat niet eens ondenkbaar.

De voorbereiding van De Dijk liep niet heel erg lekker. Van de zes duels werden er maar twee gewonnen (0-1 bij IJsselmeervogels en 1-2 bij SDO). De Amsterdammers verloren vier duels, waaronder met 4-1 van Ter Leede. Dat de voorbereiding in dat geval weinig voorstelt liet de club zien in de KNVB-beker. In een stadsderby tegen AFC won De Dijk eenvoudig met 2-0 dankzij goals van Zwarthoed en Loukili.

De voorbereiding van VVSB kende alleen tegen FC Rijnvogels een tegenvaller. Op een bijveld op De Boekhorst verloor de ploeg met 0-1 van de Katwijkers. Verder maakte de ploeg een prima indruk tegen clubs als Rijnsburgse Boys, Alphense Boys en Legmeervogels. Ook de 1-1 tegen profclub RKC Waalwijk doet de Noordwijkerhoutse harten sneller kloppen.

De zomer van VVSB is rumoeriger geweest dan anders. Trainer Wilfred van Leeuwen vertrok naar FC Eindhoven en er werden tien nieuwe spelers aangetrokken. Twee van deze nieuwe krachten werden topscoorders van de voorbereiding: Loyd van der Wilden en Pieter Koopman scoorden beiden drie maal.  

Benieuwd om de nieuwe jongens aan het werk te zien onder onze nieuwe trainer Mark Schenning? Dan is komende zaterdag om 18.00 uur daar een mooi gelegenheid voor. Kom langs en steun ons vlaggenschip in het eerste duel van het seizoen in de Tweede Divisie. Laten we er met z’n allen weer een heerlijk avondje VVSB van maken!

Voorbeschouwing VVSB - De Dijk
Terug naar overzicht